Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лукашенко спробував завербувати українського посла, який йому сподобався

Четвер, 18 серпня 2005, 14:40


Олександр Лукашенко запропонував послу України в Білорусії Петру Шаповалу, якого повернули на батьківщину, перейти до нього на роботу.

Про це пише газета "Комерсант-Україна".

"Ми із задоволенням вас приймемо й знайдемо гарну роботу на благо наших народів", - заявив Лукашенко дипломату, який пропрацював у Мінську менше двох років і який потрапив під дострокову ротацію українських послів за кордоном.

"Ми з послом України не тільки не мали ніяких проблем, ми завжди відчували, що Україну, нашу братню країну, представляє наш друг, який дуже добре знає Білорусь", - додав Лукашенко.

"Тому, звичайно, нам дуже сумно розставатися з вами", - поскаржився Шаповалу Лукашенко й відразу ж запропонував йому: "Якщо будуть якісь проблеми – будь ласка, це ваша земля, ви в будь-який час можете приїхати до нас із родиною або відпочити, або попрацювати – це вже як вирішите".

Як пише "Комерсант", у білоруських ЗМІ вже пов'язали майбутній від'їзд Шаповала з бажанням офіційного Києва направити в Мінськ "помаранчевого" посла.

Сам Шаповал був толерантний до режиму Лукашенка: газета відзначає, що під час нещодавнього скандалу з арештом у Мінську п'ятьох громадян України він не зробив жодної публічної заяви протесту й навіть не звертався до влади Білорусії із проханнями щодо їхнього звільнення.

Петро Шаповал також ніяк не відреагував на численні заяви президента Лукашенка про те, що на території України готовлять бойовиків для здійснення революції в Білорусії.

Петро Шаповал – земляк екс-президента Леоніда Кучми й колишній перший секретар Чернігівського обкому Компартії України.

Прес-секретар МЗС Василь Пилипчук заявив "Комерсанту", що висловлення Олександра Лукашенка коментувати не буде.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування