Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин проти дурості, за яку можна посадити пів України

Четвер, 18 серпня 2005, 14:47

Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає "системною дурістю" арешти людей, які відігравали помітну роль на регіональному чи державному рівні.

Про це він заявив у четвер в інтерв'ю журналістам, коментуючи вчорашній арешт колишнього голови Харківської обласної державної адміністрації Євгена Кушнарьова.

Зокрема, говорячи про те, як це відіб'ється на роботі парламенту, Литвин зауважив, що це, схоже, перетворюється на буденне явище, коли арештовують людей, які відігравали помітну роль на регіональному чи загальноукраїнському рівні.

Литвин зауважив, що в нього немає достеменної, вичерпної інформації про причини арешту Кушнарьова і він послуговується тією ж інформацією, що і ЗМІ, але на основі цієї інформації він робить висновок, "що це просто дурість", оскільки це повторюється, набуває ознак "системної дурості".

При цьому спікер додав, що тепер, "як говорять, політики колами ходять навколо суду, щоб суд дав висновок на арешт Кушнарьова. При такому бажанні можна під арешт заключити всю Україну, принаймні, половину України", - сказав він.

Як повідомлялося, 23 червня ц.р. Генпрокуратура пред'явила Кушнарьову обвинувачення в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України і відпустила на поруки депутатів.

17 серпня Кушнарьов в черговий раз з'явився з адвокатом в Головне слідче управління Генпрокуратури на офіційний виклик для ознайомлення з матеріалами цієї кримінальної справи, і був затриманий.

Головне слідче управління Генпрокуратури порушило кримінальну справу щодо Кушнарьова за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки – нанесення державі збитку на суму більш ніж 8 млн. грн.).

Як повідомив увечері 17 серпня адвокат Кушнарьова В‘ячеслав Стовба, його підзахисний перебуває не в ізоляторі тимчасового тримання, а в лікувальній установі в Києві під спостереженням лікарів. За словами адвоката, стан Кушнарьова настільки тяжкий, що він не може перебувати в ІТТ.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...