Якщо Ющенко не піде на вибори, людей дуритимуть клонами?

Четвер, 18 серпня 2005, 16:09

Депутат з фракції "Наша Україна" Борис Безпалий вважає, що відсутність президента Віктора Ющенка у виборчому списку загрожує появою списків-клонів.

Про це він заявив в інтерв’ю газеті "Столічниє новості", повідомляє прес-служба НСНУ.

"Усій країні відомо, що Ющенко і Тимошенко – це одна команда, відповідно – і один виборчий блок. Хто його очолить, вирішиться в кінці року, коли офіційно стартує виборча кампанія", - сказав Беспалий, коментуючи заяву Юлії Тимошенко про те, що вона може очолити виборчий список владної коаліції.

"Пост президента, як і посада прем'єра, несумісні з депутатським мандатом, тому їхнє завдання не в тому, щоб самим отримати мандати, а в тому, щоб забезпечити ними максимальну кількість своїх соратників. І склад верхівки виборчого списку має підпорядковуватися цьому завданню..., – зазначив Беспалий.

На його думку, логічно, "щоб список очолили фактичні лідери — Ющенко, Тимошенко".

"Це — насамперед в інтересах виборців, котрі, як кажуть, з перших рук дізнаються про позицію цих політиків. Якщо ж, припустимо, Ющенка у списку не буде, то хто може поручится, що не розмножаться списки-клони, які морочитимуть голову людям, ніби вони і є команда народного президента?" – сказав Безпалий.

Парламентарій зауважив, що "виборча кампанія має ряд стадій: висунення кандидатів, їх реєстрація, голосування, визначення обраних, і лише після цього — отримання мандатів".

"Відповідно до закону на кожному етапі список може ущільнюватися, тому президент і прем'єр, зафіксувавши свою позицію, можуть вийти з нього в будь-який час", - наголосив він.

Відповідаючи на запитання щодо конкурентів коаліції президента на виборах, Беспалий, зокрема, сказав: "...Якщо ядро блоку Ющенка залишилося незмінним, а його підтримка в суспільстві зросла, то ситуація навколо Януковича вельми туманна".

"Як відомо, виникли проблеми навіть з можливістю участі у виборах самого Віктора Федоровича у зв'язку з його судимостями. Ми розглядаємо інші політичні сили не як ворогів, а як колег з іншою точкою зору і з повагою до них ставимося, але не прийміть за нескромність, такої підтримки людей, як "помаранчеві", ніхто з них не має", - зазначив він.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...