Янукович обіцяв своєму соратникові відірвати голову

Четвер, 18 серпня 2005, 16:14

Заступник глави донецької облради Анатолій Близнюк має намір їхати в Київ, щоб захищати інтереси регіону при формуванні бюджету.

Про це він заявив у четвер на колегії облдержадміністрації.

"Я, як заступник голови облради, зобов'язуюся з наступного тижня їхати, битися, працювати, і ніхто мене не зупинить. Якщо торік Янукович говорив мені: "Чуєш, ти ще хоч слово скажеш, я тобі голову відірву, у нас вибори, на Західній Україні катастрофа, нам їм треба допомагати, а ви самі сильні, ви знайдете". Сьогодні цього не буде ", - відзначив Близнюк.

Він висловив свій сумнів щодо положень держбюджету-2006, відповідно до якого для області істотно збільшуються цифри дохідної частини.

"Соціально правильно орієнтовані проблеми уряду і їх вирішення привели до того, що ми маємо не збільшення бюджету, а фактично його зменшення", - вважає Близнюк.

За його словами, "тільки 9 бюджетів з 27 суб'єктів – прем'єр-міністр на селекторі заявляла – виконали свої показники за 7 місяців".

"Тільки 6 бюджетів наших практично виконали свої показники за 7 місяців. Саме на цьому треба будувати всі подальші розмови про те, що уряд у спробі вирішити соціальні задачі, що поставлені правильно – не заперечую цього - просто автоматично, без економічної оцінки, збільшує дохідну частину", - відзначив Близнюк.

Він нагадав, що "сьогодні 877 гривень середня зарплата в області. А ми маємо невиконання бюджетів. Заробітна плата до кінця року повинна бути 1032 гривні".

"Ми зможемо це зробити? Не зможемо. З 1 січня ми повинні мати середню зарплату в області 1300 гривень. Ми зможемо це зробити? Не зможемо", - акцентував Близнюк.

Він ще раз підкреслив, що "соціальні питання поставлені урядом правильно". "Але за рахунок чого їх вирішувати? Немає джерела! Якщо покажуть вони джерело – немає питань, давайте розмовляти. Але джерел немає! Тому я пропоную в рішенні нашої колегії записати, що ми стурбовані тими контрольними цифрами і їхньою нереальністю", - сказав Близнюк.

"Тому я пропоную, щоб і на губернатора потім пальцем не показували, ми повинні висловити спільну думку, і в рішення записати – просити губернатора в уряді порушити питання про окремий розгляд тієї ситуації, що складається по бюджету 2006 року", - наголосив Близнюк.

Острів

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування