Литвин не хоче проющенківську більшість

Четвер, 18 серпня 2005, 16:50

Основними завданнями майбутньої сесії Верховної Ради спікер Володимир Литвин називає прийняття бюджету на майбутній рік і забезпечення чесних і прозорих парламентських виборів 2006 року.

Про це Литвин сказав в інтерв'ю журналістам у четвер у ході робочої поїздки в Полтавську область.

Відповідаючи на питання, якими, на його думку, будуть основні задачі майбутньої сесії парламенту, а також чи буде, на його думку, сформована коаліція в Раді, спікер сказав:
"Я хотів би, щоб це була проукраїнська коаліція, щоб ми не поділяли, що це будуть проющенківські або протимошенківські блоки".

"У принципі, я думаю, що така коаліція є, сьогодні це український парламент", - сказав він.

Спікер підкреслив, що необхідно працювати всім разом і дивитися не на недоліки, а на здобутки, дивитися не на те, що роз'єднує, а на те, що поєднує.

Говорячи про головні завдання майбутньої сесії, Литвин відзначив, що, насамперед, це прийняття бюджету на 2006 рік, а також інших законодавчих актів, які необхідні для реалізації українського зовнішньополітичного і зовнішньоекономічного курсу, а також для подальшого внутрішнього розвитку країни.

"Я відстоюю тезу, що нам потрібно зосередитися на собі і трохи зменшити вплив зовнішньополітичної риторики, оскільки ми результату бажаного не одержуємо", - сказав він.

Крім того, ще одним ключовим завданням Верховної Ради є забезпечення прозорості, демократичності і чесності парламентських виборів 2006 року. "Я переконаний, що це повинен зробити саме цей парламент", - сказав Литвин.

Також спікер упевнений, що в Україні назріли кадрові зміни.

Коментуючи на прохання журналістів заяви президента Віктора Ющенка про те, що будуть прийняті радикальні рішення, що стосуються кадрових перестановок у прокуратурі і податковій адміністрації, Литвин сказав: "Я думаю, тут президента не можна коментувати, оскільки слова, що проголошує президент, мають пряму дію".

"Я думаю, у цілому назріли кадрові зміни, і це показало життя", - підкреслив Литвин.

Спікер сказав, що щодо конкретних установ, у нього немає відповідної інформації, однак нагадав, що у свій час висловлював свою позицію, зокрема, щодо Генеральної прокуратури.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування