Піскун не дає переглянути "сфальсифіковану" справу про вбивство Гетьмана?

Четвер, 18 серпня 2005, 17:13

Адвокат засуджених за звинуваченням у вбивстві Вадима Гетьмана Сергія Кульова, Сергія Володченка та Едуарда Косигіна Євгенія Колодій заявляє, що її намагаються усунути від справи.

Про це йдеться у її заяві, поширеній в четвер.

"Боючись відповідальності за фабрикування справи щодо розкриття вбивства Вадима Гетьмана, окремі представники Генеральної прокуратури вдалися до прямого тиску й залякувань як самих підсудних, так і членів їхніх родин", - зазначає Колодій.

"Так, 17 серпня на допит у ролі свідка, в невідомо якій кримінальній справі, було силоміць доставлено в УБОЗ 60 річну матір засудженого Володченка та дружину Косигіна, де протягом цілого дня від них вимагали показів, які б дали підстави для усунення від справи мене, як адвоката засуджених, повідомивши, що прокуратурою проти мене порушена кримінальна справа начебто… за перевищення службових повноважень", - йдеться у повідомленні.

"Дії окремих представників Генеральної прокуратури України, спрямовані на усунення мене від захисту незаконно засуджених за вбивство Вадима Гетьмана Кульова, Володченка та Косигіна, є брутальним намаганням уникнути проведення повторного розслідування справи щодо вбивства народного депутата Гетьмана й встановлення справжніх організаторів та виконавців цього жахливого злочину", - заявила Колодій.

Вона також зазначає, що розкриття вбивства Гетьмана є "цинічною фальсифікацією, через яку постраждали непричетні до цього злочину люди як Косигін та Володченко".

"Усі докази стосовно їх причетності до вбивства Вадима Гетьмана ґрунтувалися виключно на показах Сергія Кульова, які він дав, як нині з‘ясувалося, під тиском з боку слідства", - зазначила вона.

Раніше Кульов, який визнав свою провину в цьому злочині, відмовився від своїх свідчень. Він з 2003 року знаходиться у Бердичівській виправній колонії

Косигін був засуджений на 11,5 року, Володченко — на 11 років.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування