Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Виробника брошури про Тимошенко все одно ведуть до суду

Четвер, 18 серпня 2005, 18:37

В п’ятницю справу генерального директора литовського дочірнього приватного підприємства видавничого і поліграфічного центру "Такі справи" Олександра Данилова буде передано до суду.

Про це йому повідомили в четвер після допиту у податковій міліції Солом’янського району міста Києва, передає прес-служба ПЦ "Такі справи".

Данилова звинувачують в ухилянні від сплати податків.

Як йдеться у повідомленні, слідчий без жодних аргументів відмовився долучити до справи докази, представлені обвинувачуваним Даниловим. Як нагадує прес-служба, таким самим чином слідство поводилося раніше, за попередньої влади.

Крім того, слідство відмовилося провести додаткові експертизи, а також провести додаткові допити свідків, які володіють ситуацією, йдеться у повідомленні.

Судове провадження в кримінальній справі проти "Таких справ" заборонено, оскільки законність цієї справи зараз перебуває на розгляді у Міжнародному центрі вирішення інвестиційних суперечок.

Докладні оцінки цієї ситуації центр має дати в п’ятницю на прес-конференції в "Інтерфакс Україна", яка відбудеться о 10.00.

Як повідомлялося раніше, у 2002 році Литовський інвестор "Таких справ" ЗАТ "Tokios Tokelės" звернувся до міжнародного інвестиційного суду після того, як Державна податкова адміністрація України розпочала політичний тиск проти "Таких справ".

Данилов змушений був виїхати до Литви, де отримав статус політичного біженця.

Після Помаранчевої революції він повернувся додому, отримавши запевнення керівництва країни про припинення політичних репресій.

Репресії поновилися після того, як литовський інвестор відмовився на вимогу високо посадовців Генеральної прокуратури України відкликати позов з міжнародного суду.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування