Ющенко поговорив з президентами "віч-на-віч" і покатав в автобусі

Четвер, 18 серпня 2005, 18:51

Президент Віктор Ющенко висловлює стурбованість останніми подіями в розвитку польсько-білоруських і польсько-російських відносин.

Про це він сказав під час зустрічі з президентом Польщі Олександром Кваснєвським у Криму, повідомляє прес-служба президента у четвер.

На думку Ющенка, останні інциденти "не додають позитивного імпульсу двостороннім відносинам".

Ющенко і Кваснєвський підкреслили, що виступають за розвиток "дружніх, рівноправних і партнерських відносин із сусідніми країнами".

Також під час зустрічі сторони обговорили питання двостороннього співробітництва, активізації економічної співпраці, а також питання співробітництва у Балто-Чорноморському регіоні.

Ющенко запросив Кваснєвського відвідати Україну з офіційним візитом восени 2005 року, на що отримав згоду польського президента.

Також український президент провів зустріч із президентом Литви Валдасом Адамкусом.

Ющенко запросив Адамкуса відвідати Україну восени 2005 року, а литовський президент запросив українського колегу до Литви у 2006 році.

Характеризуючи розвиток українсько-литовських економічних відносин, співрозмовники висловили задоволення динамікою їхнього розвитку.

Водночас у ході зустрічі було обговорено низку проблемних питань у сфері торгової політики. За результатами розмови сторони вирішили дати доручення урядам своїх країн проаналізувати можливі шляхи їх вирішення.

Ющенко та Адамкус також обговорили можливості активізації співробітництва в Балто-Чорноморському регіоні.

На зустрічах глав держав України, Польщі та Литви також порушувалося питання Придністров’я. Польська і литовська сторона підтримали український план врегулювання придністровського конфлікту.

Після зустрічей у форматі "віч-на-віч" у Лівадійському палаці відбулася коротка неформальна зустріч президентів Грузії, Литви, Польщі та України. Після цього глави держав в одному автобусі відбули на святкування 80-річчя заснування МДЦ "Артек".


"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування