Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко обурилася, що зараз податківці планують гірше ніж при Кучмі

Четвер, 18 серпня 2005, 19:41

Прем’єр Юлія Тимошенко розкритикувала голову державної податкової Олександра Кірєєва за високі темпи відшкодування податку на додану вартість за попередні періоди.

Під час наради у четвер з керівниками регіональних податкових адміністрацій Тимошенко зобов’язала відшкодовувати ПДВ за умови, якщо він добре збирається за поточний період.

"Вам що, за один день надано право повертати ПДВ, які накопичували всі уряди?", - звернулася прем’єр до Кірєєва.

Вона попередила, що "треба правильно планувати (відшкодування і збір ПДВ), або будемо розбиратися з тими, хто це планує, або з тими, хто це виконує".

Тимошенко також обурилася, як цього року збирається ПДВ. Вона продемонструвала таблицю, де видно, як минулого року рівномірно стягувався цей податок.

"Вони (попереднє керівництво) тримали руку на пульсі – минулий рік виглядає привабливішим, навіть з корумпованим керівництвом на чолі податкових", - сказала Тимошенко.

Під час наради Тимошенко розкритикувала податківців у зв’язку з незадовільним перерахуванням до бюджету частини прибутків державних підприємств.

"У Одесі є Одеський припортовий завод, який на 100% належить державі. Треба один цей завод детально відпрацювати і буде 300% виконання плану", - в чергове обурилася Тимошенко.

"Чому цей завод не платить 50% свого чистого прибутку в бюджет? Це те, що держава визначила, що вона забирає в свою долю", - додала прем’єр.

Тимошенко також розкритикувала податківців за погане стягнення акцизів – вона навіть відмовилася показувати таблицю з показниками стягнення.

"Я хочу вам дати шанс. Бо якщо я таблицю підніму, то треба просто знімати з посад", - сказала вона.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...