Кушнарьова повернули до СІЗО, а опозиція проти

Четвер, 18 серпня 2005, 19:55

Затриманий у середу Генпрокуратурою колишній голова Харківської обласної міської адміністрації Євгеній Кушнарьов був переведений з госпіталю МВС до слідчого ізолятору на Подолі в Києві. Опозиція протестує проти його затримки.

У прес-службі відзначили, що до Кушнарьова допущено адвоката В'ячеслава Стовбу, який у даний час знаходиться у свого підзахисного, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Додатковою інформацією про подробиці справи і стан здоров'я Кушнарьова прес-служба партії не володіє.

У зв'язку з затримкою Кушнарьова, СДПУ(о) має намір звернутися до міжнародних правозахисних організацій, зокрема, до ОБСЄ і ПАРЄ, йдеться у заяві партії, оприлюдненій у четвер.

У той же час лідер Партії регіонів Віктор Янукович заявив, що "затримання Євгенія Кушнарьова - чергове підтвердження того, що у своєму прагненні виконати замовлення влади Генпрокуратура не має наміру зупинятися ні перед чим".

На його думку, із самого початку було ясно, що "справа про сепаратизм" не має жодних судових перспектив, тому, для "збереження обличчя", їй і знадобилося за будь-яку ціну розправитися з опозиційним політиком.

Ініціатор громадського форуму "Об'єднаємо Україну", перший президент країни Леонід Кравчук розцінив затримання Кушнарьова як "політичну розправу".

За словами Кравчука, про це свідчать сама форма затримання - під час виклику Кушнарьова в Генпрокуратуру по іншій справі, а також те, що Кушнарьова було затримано під час хвороби.

Від імені ініціативної групи громадського форуму Кравчук висловив рішучий протест проти затримання Кушнарьова і вимагає його негайного звільнення, а також притягнення до відповідальності працівників Генпрокуратури, які були ініціаторами затримки.

Окрім того, п'ятеро народних депутатів, які раніше брали Кушнарьова на поруки, звернулися до генпрокурора Святослава Піскуна за роз'ясненнями.

Звернення підписано народними депутатами Людмилою Давидовою, Дмитром Святашем, Василем Салигіним, Леонідом Ісаєвим, Олегом Каратумановим.

Як повідомлялося раніше, ГПУ затримала Кушнарьова в середу за обвинуваченням у перевищенні службових повноважень.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування