На Ющенка надягли піонерський галстук і нагодували персиками

Четвер, 18 серпня 2005, 21:41

Президента Віктора Ющенка та президентів Грузії, Литви та Польщі посвятили у "почесні артеківці".

Це відбулося по прибуттю президентів до Міжнародного дитячого центру "Артек", який відзначає 80-річчя від дня заснування, повідомляє прес-служба президента.

Як повідомляє прес-служба, на вході до табору "Морський" глав держав зустріли директор "Артеку" Ольга Гузар та юні артеківці.

Після посаяти у "почесні артеківці", діти, які відпочивають у таборі, пов’язали їм галстуки, після чого запросили до їдальні, де саме проходила вечеря.

Високим гостям запропонували самостійно обрати меню з так званого "шведського столу". Ющенко, зокрема, повечеряв фаршированим перцем, рисом і персиками.

Після вечері гості табору оглянули табір "Морський", а також кімнати, де мешкають діти.

На їхнє прохання глави держав сфотографувалися з ними на згадку.

Звертаючись із вітальним словом до учасників свята, президент назвав Артек "містом дитинства, куди прагнули багато поколінь".

"Сьогодні ми говоримо про новий "Артек". Ми можемо вперше говорити про те, що ми присутні на новій українській землі, де панує демократія", – сказав Ющенко. З

а його словами, діти, що відпочивають у цьому таборі, "проходять добру школу і забирають з собою головне – навчитися любити свою землю, бути потрібним своїй землі, незалежно від того, чия та земля – польська, литовська, грузинська, українська чи російська".

З вітальним словом до присутніх також звернувся президент Литви Валдас Адамкус.

Перед святковим шоу-концертом глави чотирьох держав урочисто відкрили світлицю "Либідь" у МДЦ "Артек", перерізавши символічні червоні стрічки.

У заході взяли участь дружина президента пані Катерина Ющенко з доньками Софійкою, Христинкою та онучкою Домінікою. На церемонії відкриття також були присутні народні артистки України Раїса Недашківська, Ніна Матвієнко та інші поважні гості.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування