У міністрів Тимошенко машин на 120 мільйонів

П'ятниця, 19 серпня 2005, 11:04

За оцінками експертів, загальна вартість службових автомобілів, якими користуються члени Кабінету міністрів, складає близько 120 мільйонів гривень.

Про це пише "Комсомольська правда в Україні" у п'ятницю.

Як відзначає видання, відповідно до спеціальної постанови, прийнятої в 2001 році, кожному міністерству надається строго визначена кількість машин, при цьому постанова не уточнює, які саме це автомобілі.

"Більше всього машин у Мінфіну - аж 27, найменше - у Мінкульту: всього п'ять", - пише газета.

За даними журналістів, міністри їздять найчастіше на автомобілях "Мерседес".

У віце-прем'єра з адмінреформи Романа Безсмертного "найскромніший шестисотий мерс Е-класу". "Але не новий. Йому років 7 – 8", - додають журналісти.

У міністра юстиції Романа Зварича - чорний "мерседес" Е-класу, у міністра АПК Олександра Баранівського - темно-синій S-класу.

"Напевно, найстильніший - у міністра у справах сім’ї та молоді Юрія Павленка: новенькій і сріблястий", - йдеться у статті.

Також видання відзначає, що губернаторам цього року уряд виділив по два "Фольксвагени" представницького класу (Touareg, Phaeton або Passat) вартістю від 38 до 70 тисяч доларів кожний.

Водночас, за інформацією газети, більше половини депутатів Верховної Ради "демонструють незалежність і надають перевагу пересуванню на власних машинах", не користуючись службовими.

Зокрема, депутат від СДПУ(о) Нестор Шуфрич їздить на особистому чорному джипі "Мерседес" ("кубик"), який коштує від 100 тисяч доларів.

Лідер фракції комуністів їздить на службовому "Опель-Вектра", а спікера парламенту Володимира Литвина "неодноразово помічали на джипі "Тойота Лендкруїзер".

Прем'єр Юлія Тимошенко, за словами журналістів, віддає перевагу автомобілям S-класу.

"Їх, за неофіційними даними, за нею в уряді значиться три, усі шестисоті і всі 1996 року випуску. Є також BMW 540, щоправда, на ньому Юлія Володимирівна ніколи на очі преси не з'являлася", - йдеться в статті.

Перед тим, як стати президентом Віктора Ющенка "помічали" на різних автомобілях, наприклад, на темному "Ауді", "Тойоті Лендкруїзер" і декількох (чорному, темно-синьому) "Мерседесах".

Зараз же найчастіше президента можна побачити на "Мерседесі E600". "В автосалонах таке авто можна купити мінімум за 150 тисяч євро", - відзначає газета.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування