Могилевич відхрещується від замаху на Тимошенко

П'ятниця, 19 серпня 2005, 11:30

Адвокат Семена Могилевича Андрій Циганков вимагає від ЗМІ спростувати інформацію щодо того, що його клієнт причетний до підготовки замаху на прем’єр-міністра Юлію Тимошенко.

Про це він заявив на прес-конференції у п’ятницю.

"Сказана інформація є неправдивою та такою, що порочить честь, гідність, ділову репутацію вказаної особи, і є всі підстави стверджувати, що зазначені повідомлення не можуть бути підтверджені ані інформаційно, ані документально", – сказав Циганков.

За словами Циганкова, після появи таких повідомлень він підготував відповідні адвокатські запити до органів прокуратури та Служби безпеки України щодо того, чи порушена відповідна кримінальна справа в порядку статті 94 Кримінально-процесуального кодексу щодо отримання інформації про злочин в ЗМІ.

"Відповіді на дані запити я не отримав, хоча й процесуальні строки для надання таких відповідей ще не минули", - сказав він.

Також Циганков звернувся до шведських представництв, на які містились посилання в інформації про підготовку замаху, але відповіді поки що також не отримав.

Циганков також звернувся до Печерського суду з позовом щодо спростування інформації та відшкодування збитків у сумі 50 тис. грн.

Поки що позов подано лише проти видання "Обозреватель", хоча інформацію повідомляли і інші ЗМІ.

"На жаль я зміг знайти лише юридичну адресу "Обозревателя", - сказав адвокат.

На питання, чому він не звернувся з позовом проти журналіста Володимира Бойка, який поширив інформацію, адвокат заявив, що в нього не має інформації, що в заяві Бойка йшлося саме про його клієнта.

Циганков також заявив, що вимагає спростування причетності Могилевича до замаху на Тимошенко. Водночас, виходячи з його слів, Могилевич не просить спростувати тезу, де його названо "міжнародним кримінальним авторитетом".

Циганков став адвокатом Могилевича лише 2 серпня 2005 року, тобто після появи інформації.

Інформація про підготовку замаху на Тимошенко з’явилася 28 липня. Журналіст Бойко з посиланням на шведських дипломатичні джерела написав, що на прем’єра Тимошенко готується замах, за яким начебто можуть стояти структури, яким не вигідна зміна власників НФЗ, а також Семен Могилевич.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...