Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко пообіцяла знизити податки в 2006 році

П'ятниця, 19 серпня 2005, 12:06

Уряд України готується знизити ставки по ряду податків в 2006 році, заявляє прем'єр Юлія Тимошенко.

Про це вона заявила в четвер на засіданні за участю міністра фінансів Віктора Пинзеника, глави Державної податкової адміністрації Олександра Кірєєва й керівників обласних податкових служб.

"Уряд зробить все для того, щоб знизити податкове навантаження на підприємства. Усе зробимо. Як би це не було неможливо, але ми будемо дивитися на те, як знизити ставки податків", - заявила Тимошенко.

"Але ми зможемо це робити тільки в тому випадку, якщо ви будете ефективно працювати над розширенням бази оподатковування... Головний ваш плюс - у детінізації всіх наших оборотів", - додала Тимошенко.

У той же час, глава податкового відомства після завершення наради Кірєєв відзначив, що виконати позначені прем'єром завдання по пошуку додаткових ресурсів для бюджету цілком реально.

"Все можливо. Але все буде залежати від того, наскільки ми зможемо своїми діями ввійти в ту частину, яка знаходиться в тіні. Якщо по експертних розрахунках половина економіки працює через тінь, то, піднімаючи щорічно 10-12% цього шару, можна досить наростити обсяги бюджетів", - сказав він.

Крім того, відзначив Кірєєв, ДПА зможе багато чого зробити ще до завершення підготовки бюджету на 2006 рік.

"Я думаю, що ми напрацюємо результати й обов'язково впораємося з поставленими завданнями", - сказав глава ДПАУ.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування