Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Стретович не хоче, щоб Кучму "смикали за хвіст"

П'ятниця, 19 серпня 2005, 12:22

Голова комітету Верховної Ради з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією Володимир Стретович не бачить необхідності порушувати кримінальну справу проти екс-президента Леоніда Кучми.

Про це він розповів в інтерв'ю "Газети по-київськи" у п'ятницю, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Щоб не створювати прецедент, не кидати камінь у спину тому, хто йде, я вважаю, Леоніду Даниловичу варто дати спокій. І залучати його винятково як свідка. А то, знаєте, у кожного вистачає сміливості смикати за хвіст мертвого тигра. Хай дає свідчення і буде спокійний за своє майбутнє", - сказав Стертович.

Реклама:

Говорячи про розшукуваних колишніх представників влади, зокрема, екс-мера Одеси Руслана Боделана, колишнього голову Сумської обладміністрації Володимира Щербаня, екс-голову Держуправління справами Ігоря Бакая, голова комітету висловив думку, що ситуація має "політичний підтекст" і не зміниться, поки Україна не нормалізує відносини з Росією і не попросить їхньої видачі "нормальним шляхом".

"От з Бакаєм - його затримання набуло політичний підтекст, на його захист виступили дуже великі люди в Москві. У результаті російські виконавці у справі Бакая постраждали", - сказав Стретович.

Голова комітету також знову відзначив, що піде працювати до Генпрокуратури, що йому пропонував президент, якщо тільки глава держави запросить його "на предметну розмову" і погодиться з його позицією.

ВІДЕО ДНЯ

"А оскільки це все пролунало, я потрапив у двоїсту ситуацію - у мене, з одного боку, є доручення президента і бажання зробити в прокуратурі деякі чистки. З іншого боку - є небажання Піскуна (генпрокурора) бачити мене в числі тих, хто буде допомагати реформувати прокуратуру", - сказав Стретович.

"У цій ситуації я покладаюся на волю Всевишнього", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування