Ющенко розпочне День Незалежності з молитви і виступу на Майдані

П'ятниця, 19 серпня 2005, 12:36

Президент Віктор Ющенко виступить перед громадянами України на Майдані Незалежності 24 серпня о 12:00.

Про це в п’ятницю повідомляє прес-служба президента.

"Ця подія відповідає новому духу українського суспільства. Для президента Віктора Ющенка вже стала традиційною жива форма спілкування з громадянами, що є кроком назустріч відкритості і прозорості влади, побудові демократичного громадянського суспільства", - відзначає прес-служба.

Також в повідомленні зазначається, що День Незалежності Ющенко святкуватиме "разом з киянами та гостями столиці на Майдані Незалежності, він буде присутнім на мистецькому святі "Во славу України".

Як йдеться у повідомленні, вранці "Ющенко відкриє святкові урочистості заходом, який є прикладом єднання усіх громадян нашої держави, - спільною молитвою за Україну за участю представників найчисельніших релігійних громад".

"Спільна молитва за Україну відображає історичну роль Церкви та важливе місце релігії в системі духовних цінностей українців усіх віросповідань. Символічним є місце проведення цієї урочистості - Національний заповідник "Софія Київська" - одна з найвизначніших пам'яток української історії, культури і духовності", - повідомляє прес-служба.

Ющенко також разом з прем'єром Юлією Тимошенко, спікером Верховною Ради Володимиром Литвином та представниками київської міської влади покладе квіти до пам'ятників Святому Володимиру, Тарасу Шевченку, Михайлу Грушевському.

У рамках святкових заходів у Маріїнському палаці відбудеться церемонія вручення держаних нагород.

Завершиться святкування Дня Незалежності офіційним прийомом Ющенка у дворі Національного заповідника "Софія Київська" у супроводі Національного камерного оркестру "Київська камерата" та Камерного хору "Київ", а також святковим феєрверком на Майдані Незалежності о 22.00.

Усі заходи за участю президента транслюватимуться Першим національним каналом та іншими телерадіокомпаніями України.

"Українска правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування