Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Поки Ахметов у Монако, його охоронцям наступали на горло і тягали за вуха

П'ятниця, 19 серпня 2005, 12:57

Бізнесмен Ринат Ахметов й досі знаходиться в Монако і повернеться в Україну, після того, як завершить свій відпочинок.

Про це розповів його адвокат Юрій Воропаєв на прес-конференції у п’ятницю, присвяченій обшукам у фірмі "Люкс", яка належить Ахметову.

На питання, де знаходиться зараз Ахметов, адвокат відповів: "Він знаходиться у Монако з родиною і там відпочиває... Ви вважаєте, що людина не має право на відпочинок? Він очолює клуб "Шахтар", нещодавно він придбав футболістів, як ви думаєте, де він може це зробити?", - запитав адвокат.

Воропаєв не бачить причин для того, щоб Ахметов не повертався в України, але так само не може сказати, чи піде він до МВС, якщо отримає ще одне запрошення. "Якщо буде запрошення, ми його розглянемо", - сказав адвокат.

Він також вважає, що Ахметову немає чого боятися. "Якщо вони, щоб провести обшук вигадують такий привід, як "придбання приміщень ЗАТ "Люкс", то Ахметову нічого боятися", - зазначив адвокат.

Воропаєв також розповів про подробиці обшуку, проведеного в приміщеннях, які орендує Ахметов, назвавши це "найгрубішим порушенням Конституції і прав людини".

За його словами, 80 працівників міліції і БТР, які згідно з рішенням суду мали дозвіл на проведення обшуку в фірмі "Люкс", приїхали до приміщень на проспекті Ілліча, 108, які здані фірмою в оренду Ахметову.

Воропаєв наголошує, що обшук проводився з порушенням кримінально-процесуального законодавства, зокрема, не було надано документи, які б давали підстави на обшук житлових приміщень, які займає родина Ахметова.

"З 80 осіб, які перебували на території, лише троє представились і пред’явили документи... В ході проведення обшуку співробітники міліції безконтрольно ходили по всіх приміщеннях, без представників обшукуваного та понятих", - зазначив адвокат.

Він також вказав на те, що з працівниками приміщень поводилося грубо, на них чинився тиск. Одного з представників охорони поклали на землю, представник міліції наступив йому на горло і сказав: "Так і лежи". Ще одного взяли за вухо і сказали: "Ти що не знаєш, що ця влада прийшла?", - розповів Воропаєв.

За словами адвоката, ці люди, а також фірма "Люкс" подали скаргу до прокуратури. Щодо самого Ахметова, то така скарга мала бути подана в п’ятницю. В той же час адвокат зазначив, що не радив своєму клієнту подавати скаргу до міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, оскільки справу веде прокуратура.

"Вона має функції нагляду, нехай розбереться", - сказав Воропаєв.

Адвокат Ахметова назвав проведений обшук "фарсом", відзначивши, що під час нього не було вилучено жодних речей. "Я боюсь, що мета була щось загубити, а потім знайти, коли повернеться Ахметов", - сказав адвокат.

Воропаєв не став стверджувати, що за обшуком стоїть держава. "У мене склалось враження, що це не держава, а безглуздий випадок, який розіграли", - сказав адвокат.

Водночас він не виключив, що будуть проводити ще обшуки. "Я не виключаю, що наступного разу прилетять на літаках, або на танках приїдуть", - сказав він.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...