Тепер Тимошенко буде вивчати російський суддя

П'ятниця, 19 серпня 2005, 13:27

Московський гарнізонний військовий суд знову відклав розгляд скарги адвоката прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко на дії слідчих Головної військової прокуратури.

Як повідомив адвокат Володимир Жеребенков, який представляє інтереси Тимошенко, розгляд справи відкладений до 30 серпня у зв'язку із вступом у процес нового судді. "Колишній суддя пішов у відпустку", - відзначив адвокат.

Раніше судове засідання було перенесено у зв'язку з тим, що в справу вступив новий прокурор. "Він заявив на суді, що йому необхідний час для ознайомлення з матеріалами", - сказав захисник, повідомляють РІА "Новини".

Скарга була направлена на повторний розгляд Московським окружним військовим судом, який скасував колишню постанову Московського гарнізонного військового суду, що зобов'язав Головну військову прокуратуру ознайомити адвоката Тимошенко з матеріалами кримінальної справи у відношенні його підзахисної.

Російська прокуратура обвинувачує Тимошенко в дачі хабарів посадовим особам Міноборони РФ за підписання вигідних для неї контрактів під час її керування комерційною структурую.

Після того, як 2004 року Тимошенко відмовилася приїхати в РФ і з'явитися на допит, вона була оголошена по поданню Росії в міжнародний розшук. Вона заявила, що це політичні переслідування. За твердженням українського бюро Інтерполу, Тимошенко зараз не числиться у міжнародному розшуку. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...