Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко придумала, як усіх вдовольнити з цукром

П'ятниця, 19 серпня 2005, 16:15

Прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко вважає, що ціна на вітчизняний цукор не повинна перевищувати 3,30 грн. за кілограм.

Про це вона заявила сьогодні на нараді щодо врегулювання проблем розвитку буряко-цукрового комплексу.

За словами Тимошенко, міністр аграрної політики Олександр Баранівський отримав доручення зібрати усіх виробників цукру і буряків та впродовж тижня виробити цінову політику на ринку цукру.

"Ланцюжок, який дає ціну на цукор не більше 3,30 грн., він абсолютно, я думаю, влаштує суспільство", - наголосила прем'єр.

Як сказала Тимошенко, коли буде відпрацьовано спільний меморандум, вона готова зустрітися з представниками галузі і зробити все необхідне для покращення ситуації в галузі.

В той же час міністр агрополітики Олександр Баранівський вважає, що мінімальна ціна на цукровий буряк має становити не менше 220 грн. за тонну.

За його словами, у випадку, якщо сировина коштуватиме 220 грн. за тонну, оптова ціна на цукор у виробника становитиме 3 грн. 10 коп., роздрібна ціна на ринку – 3,60-3,70 грн. за кг.

"Вона не може бути меншою, - підкреслив Баранівський, - оскільки необхідно врахувати інфляцію і подорожчання складових собівартості".

На його думку, "така ціна дасть сигнал аграріям і завтра ж піде закладка та підготовка грунту під посів цукрових буряків на 2006 рік".

Крім того, вважає Баранівський, необхідно з вересня негайно ввести ліцензування на торгівлю цукром.

Він наголосив, що сьогодні потрібно не випускати на ринок жодного кілограму цукру, виробленого з тростини: "Жоден кілограм цукру з сирцю не сприяв зниженню ціни на внутрішньому ринку". За його словами, цей цукор необхідно закласти в інтервенційні фонди з тим, що тримати його на "чорний" день.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування