Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

УКРАЇНА ВІДМОВИЛАСЯ ВІД ЄЕП. Останнє слово за Тимошенко

П'ятниця, 19 серпня 2005, 19:39

Міністр економіки України Сергій Терьохін заявляє, що Україна відмовиться від участі в Єдиному економічному просторі і перейде на двосторонній формат відносин з Росією.

Про це він заявив на спільній прес-конференції з міністром економічного розвитку і торгівлі РФ Германом Грефом.

За його словами, "ми переходимо від формату багатосторонніх відносин на двосторонню співпрацю". "Для того, щоб не дурити один одному голову", - зазначив Терьохін.

Як відзначив Терьохін, відмова від участі в ЄЕП і перехід на двосторонні відносини є головним результатом сьогоднішньої зустрічі двох міністрів.

Він також зазначив, що перехід на двосторонні відносини стане можливим після створення під керівництвом прем'єр-міністрів двох країн спільної комісії з розв'язання економічних проблем, що існують у відносинах двох держав сьогодні, повідомляє UNIAN.

Терьохін пояснив рішення почекати з ЄЕП тим, що Україна "має завершити процес вступу до СОТ", повідомляє Бі-Бі-Сі.

"Після цього подивитися, наскільки узгоджуються правила, за якими Росія та Україна приєдналися до СОТ, і тільки на цьому будувати наші подальші стосунки. Тому не варто очікувати, що цього року Україна ратифікує домовленості про ЄЕП, а Росія скасує експортне мито на енергоносії", - додав Терьохін.

У той же час міністр економічного розвитку і торгівлі Росії Герман Греф має намір у п'ятницю ввечері обговорити з прем'єр-міністром Юлією Тимошенко питання взаємодії двох країн у рамках Єдиного економічного простору.

Відповідаючи на питання про повістку його зустрічі з Тимошенко, Греф підкреслив, що, як очікується, будуть сказані "остаточні слова щодо формату участі України в ЄЕП".

"Усі питання носять позитивний і конструктивний характер. Насамперед, це те питання, що стосується "дорожньої карти" і взаємодії в енергетиці", - відзначив він.

У  зустрічі Грефа і Тимошенко беруть участь міністр економіки Сергій Терьохін і посол Росії в Україні Віктор Чорномирдін, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування