Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Порошенка хочуть забрати відносини з Росією

П'ятниця, 19 серпня 2005, 21:16

Міністри економіки України і Росії Сергій Терьохін і Герман Греф мають намір запропонувати президентам двох країн вивести торгово-економічні відносини зі сфери відповідальності рад безпеки у відання українського і російського урядів.

Про це повідомив в інтерв'ю журналістам у п'ятницю в Києві міністр економічного розвитку і торгівлі РФ Греф.

За його словами, "так, власне, це було завжди".

Греф відзначив, що треба визначити, які сфери країни готові один одному відкрити, щоб "цілком забезпечити доступ (товарів) на ринки один одного".

"У принципі, ми готові цілком лібералізувати доступ на наші ринки", - підкреслив він.

Також, за словами російського міністра, необхідно обговорити наявні питання щодо непрямого оподатковування. Він повідомив також, що делегації домовилися, що буде проведена ревізія україно-російських економічних відносин.

"Ми проведемо інвентаризацію всіх наших накопичених проблем", - сказав Греф.

За його словами, на майбутній зустрічі в Москві фахівці обговорять всі існуючі обмеження, проведуть аналіз всіх засад для їхнього застосування, а також усіх розслідувань, по взаємній торгівлі.

Греф не виключив, що фахівці зможуть запропонувати "якийсь підхід до вирішення проблем діючих сьогодні обмежень, по яких відповідні органи ведуть розслідування".

Міністр пообіцяв, що Росія продовжить інвестувати в українську економіку, але висловив стурбованість можливістю перегляду приватизації підприємств, у яких є російські інвестиції.

"Ми будемо просити українську сторону ні в якому разі не проводити деприватизацію цих підприємств, у яких є російські інвестиції", - сказав він.

Греф також запевнив, що між Україною і Росією не існує конкуренції при вступі у Світову організацію торгівлі.

"Жодної конкуренції не існує... Це, напевно, трохи вигадана тема. Ми ще в попередню зустріч домовилися, що будемо допомагати один одному і не будемо перешкоджати", - підкреслив він.

За його словами, мабуть, що вступ України і Росії до СОТ відбудеться або одночасно, або з невеликим інтервалом.

Греф підкреслив, що після вступу двох країн до СОТ слід зробити великий обсяг роботи, і про це сьогодні також була досягнута домовленість.

За його словами, швидше за все, дедлайн для підписання всіх цих угод - це перше півріччя наступного року.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування