Тимошенко з Ющенком іще подумають, чи виходити Україні з ЄЕП

Субота, 20 серпня 2005, 13:50

Прем'єр Юлія Тимошенко розцінює заяви міністра економічного розвитку і торгівлі Росії Германа Грефа і міністра економіки України Сергія Терьохіна як рекомендації вищому керівництву двох країн.

"Це були рекомендаційні тези двох міністрів двох країн, і виключно так вони сприймаються", - сказала прем'єр-міністр на прес-конференції в суботу в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Вона підкреслила, що "прес-конференція є неофіційним документом, і сьогодні цю прес-конференцію можна сприймати, як рекомендацію вищому керівництву двох країн визначити модель подальшої концепції в межах побудови ЄЕП".

"Я думаю, що президент, уряд, якщо буде такий напрямок розгляду цього питання, можуть, у тому числі, розглянути і рекомендації двох міністрів економіки", - припустила Тимошенко, нагадавши, що найближчим часом відбудеться зустріч на вищому рівні президентів України і Росії.

"Я думаю, що на вищому рівні буде вирішено, у якій концепції буде жити ЄЕП", - додала прем'єр-міністр, висловившись за розвиток відносин між Україною і Росією в усіх напрямках.

Відповідаючи на питання про те, які питання піднімалися в ході зустрічі Тимошенко і Грефа у п'ятницю, прем'єр назвала розмову з російським міністром "дуже цікавою".

За її словами, мова йшла, зокрема, про те, як ефективно може розвиватися ЄЕП.

Сторони також обговорили питання координації дій при вступі у Світову організацію торгівлі, а також проблемні питання, з якими Україна і Росія можуть зіткнутися при вступі в цю організацію.

Як повідомлялося, у п'ятницю на прес-конференції спільно Грефом Терьохін заявив, що Україна має намір розвивати двостороннє економічне співробітництво з Росією і відмовитися від участі в Єдиному економічному просторі Росії, України, Білорусії і Казахстану.

Греф також повідомив, що міністри економіки України і Росії мають намір запропонувати президентам двох країн вивести торгово-економічні відносини зі сфери відповідальності рад безпеки у ведення українського і російського урядів.

Пізніше Терьохін заявив, що ініціатором виходу України з ЄЕП була сама Росія.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування