Луценко знайшов щуку, щоб карась не дрімав

Субота, 20 серпня 2005, 14:36

Громадянська партія "ПОРА" ймовірно йтиме на вибори самостійно, а політичні засади діяльності проголосить у вересні.

Таку думку висловив на позачерговому з'їзді "ПОРИ" у суботу її лідер Владислав Каськів.

"Ми розглядаємо таку позицію, але для нас метод ведення виборчої кампанії, в тому числі і формат блокування не основне завдання. Для нас основне виробити зараз принципи і модель поведінки, яка б відповідала суті партії", - зазначив він.

За його словами, суботній з'їзд є технічним і зумовлений приписом Мінюсту, який зобов’язав партію протягом півроку сформувати обласні осередки.

"Оскільки ми були зареєстровані заднім числом, то в нас залишився фактично місяць на всю цю роботу", - пояснив Каськів причини з'їзду.

"Він швидше присвячений юридичним процедурам після реєстрації, однак події розвиваються таким чином, що ми вже сьогодні чекаємо від з'їзду певних політичних рішень, які будуть визначати контекст дій "ПОРИ", - зазначив він.

Водночас, за його словами рішення суботнього з'їзду лежать "не в площині виборчої компанії". "Ми вважаємо, що все це похідне від того, які принципові засади вибере "ПОРА" в своїй діяльності", - зазначив Каськів.

По завершенні з'їзду партія проголосила свою "Хартію цінностей Майдану", які серед іншого виражені в гаслах "Свободу не спинити" (свобода), "Разом нас багато і на с не подолати" (демократія), "Схід і захід разом"(соборність) та "Бандитам – тюрми, чесним - захист" (законність). Хартія була виголошена на Майдані у присутності близько ста учасників з'їзду та десятку перехожих.

На з'їзді ПОРИ зранку були присутні колишні польові командири помаранчевої революції - міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, голова НТКУ Тарас Стецьків та депутат Володимир Філенко.

"Я є продуктом Майдану, а обличчям Майдану була "ПОРА". І серед іншого своїм місцем роботи я зобов’язаний і їм. Мені подобається, що з'їзд проводиться вранці в нічному барі, причому перший, але позачерговий", - пояснив свою присутність Юрій Луценко.

"Я вітаю нову хвилю в болоті української політики. Сподіваюсь, що вона буде досить потужною, щоб з болота всі істоти, які подають сигнали кум-кум, вийшло свіже річище, де нате щука, щоб карась не дрімав", - зазначив міністр.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News