Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЛУЦЕНКО РОЗКАЗАВ ПРО ФУТБОЛ З ПІСКУНОМ І ФЕДЕРАСТІВ

Субота, 20 серпня 2005, 14:41

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко підозрює, що органи прокуратури на місцях саботують справи по колишніх високопосадовцях.

Таку думку він висловив, виступаючи на зїзді партії "ПОРА" у суботу.

Міністр нагадав, що понад 100 колишніх високо посадовців проходять за порушеними МВС кримінальними справами. Серед них 17 голів облдержадміністрацій, 10 голів облрад.

"Але згідно закону будь-яка посадова особа від голови сільради і вище є прерогативою прокуратури. І ці справи там. М’яч на полі прокуратури", - зазначив міністр.

"Міліція виконує всі свої завдання, але сьогодні стан справ такий, що прокуратура практично не змінена на місцях. Я не можу ганьбити своїх колег, але був би нещирим, якби не сказав, що не можу позбутися почуття, що на місцях відбувається саботаж і старі кучмісти готуються до реваншу", - наголосив Луценко.

"Зокрема, вони готуються до реваншу, прикриваючись політичними гаслами. Один з улюблених методів кричати про репресії, про порушення прав людей", - додав він.

Міністр також зазначив, що сепаратизм також є певною мірою прикриття від кримінальних справ за бюджетні розкрадання.

"Приклад пана Кушнарьова є визначальним. Ця людина, яка крала бюджетні кошти оголосила себе сепаратистом. Я стверджую, що ці люди в першу чергу розкрадачі бюджетних коштів, а вже потім федерасти. Тому цей приступ федерастизму є ніщо інше, як прикриття, бажання уникнути кримінальної відповідальності", - наголосив Луценко.

"Бо скільки б не розповідали як будувалося метро (справа по якій затримано Кушнарьова), я знаю, що за 5 мільярдів бюджетних коштів, які були віддані за проценти близькому до пана голови банку, можна було побудувати лікарню і врятувати дітей, нагодувати стариків, нагодувати медиків або військових. Це кримінальний злочин, за який він нестиме відповідальність", - наголосив Луценко.

Луценко також відзначив, що є ще один метод ховатися від кримінальної відповідальності – йти в ряди помаранчевих.

"Тому перед виборами, під час виборів я як міністр внутрішніх справ, як громадянин України вважаю своїм обов’язком попереджати, в лавах яких сил з'являються кучмісти з кримінальним минулим", - пообіцяв міністр.

"На жаль, більшість з них ми вже не встигнемо довести до суду через особливості законодавства, але всі підозрювані, всі фігуранти будуть оголошені суспільству і нас в Україні вперше відбудеться народний суд – люди самі ухвалять рішення, кому дати недоторканність під куполом Верховної Ради, а кого залишити на відповідальність правоохоронних органів", - наголосив Луценко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування