Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Приват" купує "1+1" за 100 млн, хоча були труднощі першої ночі

Субота, 20 серпня 2005, 18:17

Група "Приват" купує 40% телеканалу "1+1" за 100 млн доларів.

Про це повідомив співвласник групи Ігор Коломойський в інтерв’ю "Дзеркалу тижня", опублікованому в суботу.

"У нас є продавець — це Борис Фуксман і Олександр Роднянський (співвласники телеканалу). У нас є покупець — це компанії, афілійовані з бізнесменом Ігорем Коломойським", - сказав він.

"Ми провели переговори. Переговори складні, обтяжені купою формальностей, оскільки є в американського співвласника право "першої шлюбної ночі" на покупку. Тому ми ведемо переговори з американцями, котрі виставили свої умови й вимоги", - сказав бізнесмен.

Проте він відзначив, що "на сьогодні всі формальності подолано й угоді дано "зелене світло".

"Тепер питання тільки в часі, що піде на формалізацію наших відносин із Роднянським і Фуксманом", - сказав Коломойський.

"Паралельно ми повинні будемо виконати ті умови, які поставили американці. Але ці умови визначено, зафіксовано і вони не потребують додаткової акцептації", - підкреслив він.

На питання, чи намагався хтось із оточення Віктора Ющенка відмовити його від купівлі акцій каналу, Коломойський відповів: "Зі мною з цього приводу розмовляв тільки помічник президента Олександр Третьяков".

"У тій розмові не було погроз чи жорстких попереджень. Була лише фраза типу: "Навіщо вам це треба, ви бізнесмени, ви ніколи політикою не займалися", - відзначив він.

Коломойський також підкреслив, що купівля акцій "1+1" – "це бізнес і ніякої політики тут немає".

Відповідаючи на питання, чи не боїться він втратити канал через рік, коли в нього закінчується ліцензія на мовлення, бізнесмен сказав: "Продовження ліцензії "1+1" — це і буде перевірка на порядність для влади".

"Поки канал працює без зауважень. Якщо ситуація збережеться, то ліцензію повинні будуть продовжити автоматично. Якщо ж зауваження Нацрадою з телебачення та радіомовлення буде винесено, то ми будемо подавати на конкурс і боротися", - сказав він.

Говорячи про рентабельність каналу, Коломойський відзначив, що торік "1+1" заробив 14 млн. дол., "а при збереженні динаміки зростання, цього року отримає 20".

"На 40 відсотків акцій каналу припаде 8 млн. дол. За сьогоднішнього рівня прибутку це 12 років окупності. Але я ані хвилини не сумніваюся в тому, що рівень прибутковості зростатиме. І наступний рік принесе 30 млн. дол. Динаміка така, що наші витрати можуть легко окупитися протягом п’яти років", - сказав бізнесмен.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування