Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українці будуть їздити до Росії з закордонними паспортами?

Неділя, 21 серпня 2005, 11:37

Міністр закордонних справ Борис Тарасюк прогнозує перехід України та Росії на взаємні поїздки громадян за закордонними паспортами.

Таку думку він висловив у суботу ввечері в ефірі "5 каналу".

"Що стосується введення закордонних паспортів, то в принципі я думаю, що той порядок, який зараз діє, поступово трансформується в порядок перетину кордону з використанням закордонних паспортів. Така міжнародна практика", - сказав Тарасюк.

В той же час, в інтерв’ю "Дзеркалу тижня", опублікованому в суботу, міністр відкинув звинувачення у своїй занадто жорсткій позиції стосовно Росії.

"Як у минулому, так і зараз дехто намагається навішувати ярлики — і на МЗС, і на міністра. Як у минулому, так і зараз ці ярлики не відповідають дійсності", - сказав Тарасюк.

"Проблемні питання, звісно, є, і вони всім відомі — як делімітація морських просторів, перебування Чорноморського флоту. Якщо просто не говорити на ці теми, це не означатиме, що вони кудись зникли", - зазначив він.

"Хтось обирає родзинку в двосторонніх відносинах і гадає: мовляв, я вирішуватиму це питання, оскільки його об’єктивно можна вирішити, а когось іншого звинувачуватимуть у тому, що він займає надто жорстку позицію щодо наших партнерів. Це неправильно і неетично для членів єдиної команди", - вважає міністр.

Він також виступає за те, щоб у всіх українських закордонних делегаціях були присутні представники МЗС.

"У принципі так і має бути, щоб у всіх делегаціях, які вирушають за кордон, були й представники МЗС — аби забезпечити послідовність зовнішньої політики, так звану інституційну пам’ять, що має накопичуватися у відносинах із конкретною країною", - сказав Тарасюк.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування