Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Комуністи хочуть посадити Порошенка за молдовський магазин

Понеділок, 22 серпня 2005, 11:26

Компартія України вимагає від президента Віктора Ющенка "негайно" зняти із посади секретаря РНБО України Петра Порошенка.

Про це йдеться в заяві, яку розповсюдила прес-служба партії.

Комуністи вимагають відставки Порошенка у зв'язку "з його причетністю до незаконних операцій щодо скуповування акцій молдовських підприємств із використанням свого службового становища як депутата і голови бюджетного комітету Верховної Ради України, як діючого секретаря РНБО України".

Також Компартія вимагає від Генпрокуратури провести розслідування і порушити кримінальну справу за фактами, які викладено у відкритому листі акціонерів молдовського АТ Gemeni, і "притягти до відповідальності "злочинну групу" на чолі з президентським кумом, яка незаконним шляхом привласнила собі цінностей, які по праву належать громадянам Молдови, на суму більш 70 млн. доларів США".

Крім того, КПУ вимагає оприлюднити всі джерела доходів вищих посадових осіб і їхніх родин, починаючи з президента.

КПУ відзначає, що "кулуарність, хабарництво і кумівство при призначенні чиновників усіх рівнів, зведені режимом Ющенка в ранг державної політики, є справжньою причиною сьогоднішніх "м'ясних", "цукрових", "бензинових", "газових" афер, що викликали різке загострення кризових явищ, падіння економіки і реального рівня."

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...