Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Заступник Луценка ходив у суд через Андрія Ющенка. Його звинуватили у тиску

Понеділок, 22 серпня 2005, 11:38

Заступник міністра внутрішніх справ Петро Коляда спростовує інформацію, що 19 серпня він знаходився в суді щодо справи затриманого екс-губернатора Харківщини Євгена Кушнарьова і вів щодо цього переговори із суддею.

"Перш за все зазначу, що кримінальна справа стосовно Євгена Кушнарьова розслідується Генеральною прокуратурою України, а не Головним слідчим управлінням МВС України, яке я очолюю", - йдеться в поясненні Коляди, поширеному Департаментом зв’язків із громадськістю МВС.

"По-друге - незручно зізнатися, але я навіть гадки не мав про те, що саме в цей час у Печерському райсуді Києва розглядатиметься питання щодо Кушнарьова", - зазначається у повідомленні.

Водночас, за словами заступника міністра, того дня він дійсно перебував у приміщенні суду, де зустрічався з його керівництвом.

"Не дуже хочеться про цей привід і казати, щоб зайвий раз не ворушити "пріснопам’ятну" історію із сином президента України, але тепер змушений", - зазначив Коляда.

"Якщо пам’ятаєте, свого часу був складений адмінпротокол стосовно Андрія Ющенка, який розглядався якраз у Печерському суді столиці. І суд його повернув (про це теж повідомляли ЗМІ) через недоліки в оформленні. Тому міністр внутрішніх справ Юрій Луценко доручив мені особисто вникнути у цю проблему та вжити заходів до усунення недоліків. Що я і зробив, особисто зустрівшись із керівництвом Печерського суду", - пояснив він.

"А тепер уявіть собі, що я дійсно отримав наказ вплинути (?!) на суд. То невже, маючи за плечима понад три десятки років роботи в органах слідства, став би таким чином демонструвати своє так зване "втручання" у "справу Кушнарьова" перед численними відеокамерами, розташованими того дня у дворі Печерського суду? Питання риторичне", - зазначив Коляда.

Як відомо, 19 серпня цього року у Печерському місцевому суді столиці розглядалось питання щодо продовження терміну затримання екс-глави Харківської облдержадміністрації Євгена Кушнарьова.

Тоді, за повідомленнями ЗМІ, його адвокат заявив, що перед розглядом справи в суді побував "заступник Луценка Петро Коляда", який, мовляв, доклав усіх зусиль для того, аби судді прийняли "потрібне" правоохоронцям рішення.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...