Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко показав дипломатам інше небо

Понеділок, 22 серпня 2005, 12:30

Президент України Віктор Ющенко закликав українських дипломатів виявляти більше ініціативи у двосторонніх відносинах з іншими країнами.

Про це він заявив у ході 7 наради керівників іноземних дипломатичних представництв країни.

"Сьогодні ті дипломатичні зустрічі, ті візити, що були проведені мною, підкреслюють одне: перед Україною лежать нові унікальні можливості", - сказав Ющенко на зустрічі.

"Ми живемо в іншій Україні, під іншим небом, з іншими людьми, за унікально нових обставин", - зазначив президент.

Ющенко також підкреслив, що дипломати повинні розуміти, як "найбільш ефективно представити ці зміни".

"Дуже часто цьому заважає шаблон", - сказав президент, додавши, що часто також "відсутні адекватні ініціативи".

"Ми хочемо змінити і зробити привабливим внутрішнє економічне середовище. Для цього проводимо щоквартальні зустрічі з національним і міжнародним бізнесом", - підкреслив глава держави.

На його думку, задачею зовнішньоекономічної діяльності України є вихід "на карту дій, що дала б можливість бізнесові побачити привабливий український ринок".

Президент відзначив, що вже "є перші результати". Зокрема, за його словами, "динаміка інвестицій у капітал збільшилася в 4 рази".

Ющенко також повідомив, що з вересня Україна "приступає до реалізації найбільш модерних економічних проектів у Європі".

"Ми змінюємо порядок виділення і продажу землі, робимо публічною політику приватизації, особливо стратегічних об'єктів", - додав президент.

"Ми хочемо серйозно спростити фіскальну політику, хочемо змінити адміністрування податкове", - сказав він. "Це буде унікальне середовище для розвитку економічних торгівельних відносин", - упевнений Ющенко.

Він також підкреслив, що посли повинні стежити за тим, щоб "відносини на двосторонньому рівні максимально враховували національні економічні інтереси". За словами Ющенка, в Україні "досить привабливий економічний режим".

"Наша мета – увесь цей розвиток зафіксувати формальними діями: одержанням статусу країни з ринковою економікою, вступом цього року до СОТ, формальні переговори з Європейським Союзом щодо зони вільної торгівлі", - вважає він.

У той же час глава держави відзначив, що проблемою "номер один" у двосторонніх відносинах України з іншими країнами є те, що "традиційно світ дуже мало знає про українські можливості".

Новини-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування