Ющенко запросив Кучму в заповідник

Понеділок, 22 серпня 2005, 13:16

Вартість святкування Дня незалежності, за попередніми підрахунками, складатиме близько 3,5 мільйони гривень.

Про це в понеділок на брифінгу повідомив заступник державного секретаря Маркіян Лубківський.

"Що стосується витрат, вони сягатимуть 3,5 мільйони гривень, це орієнтовний кошторис. По факту витрат, звичайно, ми поінформуємо вас про остаточні видатки", - сказав Лубківський.

Він підкреслив, що під час святкування Дня незалежності минулого року "лише на військовий парад було потрачено близько 9 мільйонів гривень". "Цифри говорять самі за себе", - додав він.

На питання, чи це цифра на святкування по всій Україні, чи лише по Києву, Лубківський зазначив, що "мова йде про загальноукраїнський кошторис".

"Оскільки, наприклад, кошти передбачені на феєрверк, вони передбачені по Києву, по Севастополю та по інших містах… Тобто можна вважати з великою долею вірогідності, що це є загальноукраїнський кошторис", - зазначив він.

У свою чергу прес-секретар президента Ірина Геращенко повідомила, що ідея святкування Дня незалежності без військового параду належить саме президенту Віктору Ющенку.

"Саме він (Ющенко) підкреслив, що ми маємо категорично раз і назавжди відмовитися від такого свята для обмеженого кола чиновників, коли запрошуються за спеціальними запрошеннями триста або три тисячі людей і святкують День незалежності… Саме наші дорогі співгромадяни мають бути головними учасниками цього свята", - сказала вона.

Лубківський також повідомив, що на урочистий прийом, якій відбудеться ввечері в Софійському заповіднику, будуть запрошені колишні президенти України. Проте, він не зміг відповісти, чи підтвердили вони свою участь.

На питання, чи будуть запрошені колишні прем’єр-міністри, Геращенко зазначила, що "в Україні змінювалися прем’єр-міністри майже щороку. Деякі прем’єр-міністри зараз навіть не присутні в Україні, деяким ми навіть не можемо передати запрошення", - зазначила вона.

За словами режисера святкування Василя Вовкуна, у Софійському заповіднику відбудеться "саме прийом, а не фуршет". Це, за його словами, передбачає "тост президента України та довільне святкування".

Геращенко також повідомила, що у святкування Дня незалежності братиме участь також перша леді Катерина Ющенко, а в деяких заходах також і діти президента.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування