СДПУ(о) подала на "НТН" в суд

Понеділок, 22 серпня 2005, 13:19

Соціал-демократична партія України (об’єднана) подала позов до суду на міністра охорони здоров’я Миколу Поліщука і телеканал "НТН".

Про це в понеділок повідомляє прес-служба каналу "НТН".

Відповідно до копії позовної заяви, переданої каналу з Шевченківського суду, "есдеки вимагають спростування слів урядовця, що прозвучали 9 червня 2005 року під час мітингу біля будинку МОЗ. Сюжет про цю акцію з'явився у випуску новин "НТН" (програма "Вчасно" о 19-00) в той же день".

Приводом для позову стали слова Поліщука, з якими він звернувся до учасників мітингу. Зокрема, він сказав "... ви прийшли під прапорами злочинної партії, яка гнобила...недавно панувала. В сюжеті телеканалу "НТН" вислів міністра був дещо скороченим, а саме "... ви прийшли під прапорами злочинної партії ", - повідомляє прес-служба каналу.

СДПУ(о) вимагає від Поліщука спростувати свої слова в ефірі "НТН" о 18-00, хоча в цей час на каналі нема випуску новин.

"Натомість о 18-00 за сіткою мовлення каналу транслюється програма "Час суду", яка є окремим продуктом і немає до новин ніякого стосунку", - повідомляє прес-служба "НТН".

"Зрозуміло, що навіть у випадку позитивного для позивача рішення суду, телеканал не матиме змоги надати міністру ефір для виголошення тексту спростування у вказаний час", - зазначається в повідомленні.

Згідно з позовом, Поліщук має вибачитися такими словами: "Соціал-демократична партія України (об'єднана) об'єднала в своїх лавах прихильників загальнонаціональної програми розвитку, програма партії базується на принципах свободи, справедливості, солідарності. СДПУ(о) була зареєстрована Міністерством Юстиції України в 1996 році".

Також він має сказати, що "жодних порушень Конституції України та чинного законодавства держави з боку партії за час її існування та діяльності виявлено не було".

"СДПУ(о) ніколи не була партією, яка гнобила та панувала. В основу діяльності політичної партії СДПУ(о) покладені принципи добровільності, рівноправності та спільності інтересів. Мої висловлювання на мітингу про те, що СДПУ(о) є злочинною партією не відповідають дійсності", - таких слів від Поліщука вимагає СДПУ(о), зазначає прес-служба "НТН".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
10:25
Метро на Троєщину: у КМДА показали роботи на Подільському мосту
10:16
відеоГУР: Бомбардувальник Ту-22МЗ вдалося збити на відстані 300 кілометрів від України
10:10
Як зниклого безвісти визнають полоненим: що треба знати про ці статуси та шлях підтвердження з боку Росії
10:01
Туск домовлятиметься зі Столтенбергом і Сунаком про захист польського неба
09:58
Росія стала головним постачальником нафти до Індії, потіснивши частку ОПЕК до історичного мінімуму
09:57
Туск прокоментував затримання поляка, який допомагав РФ із замахом на Зеленського
09:49
Окупанти скасували парад у Криму на 9 травня
09:45
У Кривому Розі − приліт інфраструктурний об'єкт: 3 поранених
09:35
У Грузії четвертий вечір поспіль протестували проти закону про "іноагентів" у трьох містах
09:31
Безпрецедентний крок: демократи намагаються врятувати "проєкти Джонсона" з допомогою Україні
Усі новини...