Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мережеві ЗМІ борються за "Чистий інтернет"

Понеділок, 22 серпня 2005, 13:45

Українські інтернет-видання розпочали акцію "Чистий інтернет" з метою об'єднати ті видання, які відповідають за все, що опубліковане на їхніх сторінках, і підтримують загальноприйняту Мережеву етику.

Про це йдеться у декларації учасників акції "Чистий інтернет".

Як йдеться у декларації, сайти-учасники зобов'язуються при використанні інформації інших сайтів посилатись на них, використовуючи гіперлінки, не використовувати псевдо-банерну рекламу.

Учасники акції також зобов’язуються не використовувати на своїх сайтах "накрутки рейтингу", фотогалереї, а також проекти розважального характеру, на кшталт: он-лайн ігри, анекдоти, блоки новин розважального характеру.

Видання, які беруть участь у акції також зобов’язуються "відповідати за достовірність текстів, які вони розміщують на своїх сторінках та заявляють про готовність в будь-який момент надати всю інформацію про свою статистику іншій стороні".

При порушенні виданнями етики вони можуть бути позбавлені статусу учасника проекту "Чистий інтернет".

Як йдеться у декларації, причиною проведення такої акції стало те, що "використовуючи те, що інтернет-видання знаходяться поза правовим полем, різні політичні сили і економічні угрупування почали використовувати інтернет-ресурси для викиду недостовірної інформації, а подекуди й відвертої брехні".

Це призвело до того, що в Україні "з'явився справжній вид бізнесу: створення нових сайтів для "легалізації" брудної інформації", що спричинило зменшення довіри до інформації інтернет-видань.

Учасники акції також запрошують інші видання долучитись до акції. "Оскільки, чим більше нас стане, тим чистішим буде віртуальний простір навколо нас", - зазначається у декларації.

Долучитись до акції можна тут.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування