Радником Тимошенко стане американка

Понеділок, 22 серпня 2005, 15:13

Радником прем'єр-міністра Юлії Тимошенко стане колишній заступник віце-президента Федерального резервного банку Атланти, що в Сполучених Штатах Америки, Шейла Чінкель.

Про це пише американська газета "GlobalAtlanta".

Як пише газета, Чінкель стане радником з питань впровадження економічної реформи в Україні з вересня.

'Шейла
Шейла Чінкель, фото "GlobalAtlanta"

Як зазначає видання, Тимошенко обрала Чінкель своїм радником за рекомендацією посла США в Україні Джона Гербста, з яким Чінкель познайомилась, коли він був послом в Узбекистані в 2003 році.

Маючи справу з управлінням боргами, реформуванням фіскальної політики та децентралізацією банківської системи, Чінкель допомагала представникам Міжнародного валютного фонду та Американській агенції міжнародного розвитку та Міжнародного банку. Вона також була радником з питань економічної реформи для урядів Литви, Болгарії та Узбекистану.

Як зазначила Чінкель виданню, вона повідомила Тимошенко, що працюватиме "без перепочинку". Вона також підкреслила, що обирає лише роль радника, коли співпрацює з працівниками уряду.

До своїх обов’язків вона також віднесла допомогу в організації переговорів між урядовцями та представниками міжнародних агенцій з допомоги, а також тренування посадовців приймати власні рішення з економічної політики.

"Це їхній уряд, урядовці мають приймати рішення самі, і вони мають нести відповідальність за їхні рішення", - сказала вона.

Чінкель також повідомила, що запрошує друзів з Джорджиї в Україну.

"Двері відчинені, і якщо люди хочуть створити зв’язки, я була б дуже рада зробити все, що зможу, щоб допомогти", - зазначила вона.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування