Радницю Януковича Герман викликають на допит

Понеділок, 22 серпня 2005, 15:22

Радницю лідера Партії регіонів Віктора Януковича Ганну Герман викликають до донецької прокуратури для надання пояснень.

Про це повідомляє 5 канал.

Повістку до Донецької прокуратури їй передали минулої п'ятниці.

За словами Стеців-Герман, справа стосується однієї з прес-конференцій, що вона її провела ще за часів прем'єрства Януковича. Як сказала Герман "Українській правді", в повістці зазначається, що її запрошують по справі №671478, порушеній за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами Донецького апеляційного суду.

З цих даних Герман зробила висновок, що її запрошують у справі про судимості Януковича.

Допит було призначено на понеділок 22 серпня.

Однак пані Герман повідомила телеграмою, що не може прибути до Донецька в зазначений час, через брак квитків на вокзалі. На думку пані Стеців-Герман нинішня влада займається політичною помстою своїм опонентам.

"Кожна людина, яка сьогодні має свою позицію і не боїться її висловлювати, - буде покликана до прокуратури. Це єдине, що влада може зараз. Оскільки в економіці зараз погані справи, ці обіцянки майдану не можливо виконати. Єдине, що можна, то щемити тих людей, які мають відвагу і завжди мали відвагу сказати правду", - заявила Герман.

Як відомо, навесні минулого року Герман провела прес-конференцію, де розповіла, що справи проти Віктора Януковича було скасовано.

За її словами, у 1978 році на клопотання депутата Верховної Ради СРСР, льотчика-космонавта Георгія Берегового, справи про засудження Віктора Януковича розглянув Донецький обласний суд. Після їхнього докладного вивчення двома постановами від 27 грудня 1978 року президія Донецького обласного суду скасувала обидва вироки із закриттям провадження у справах через відсутність складу злочину.

Водночас цього року прокуратура встановила, що ці вироки не скасовувались, а документи були сфальсифіковані.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування