Тимошенко боїться за волоски, на яких все тримається

Понеділок, 22 серпня 2005, 16:37

Прем'єр Юлія Тимошенко визнає, що на митницях попри запуск програми "Контрабанда-стоп!" знову почали брати хабарі.

"Я щомісяця зустрічаюся з Радою підприємців. Вони кажуть, що нічого не змінилося в системі оформлення товарів і знову треба йти з хабарем", - дорікнула Тимошенко керівникам регіональних митниць під час наради в Кабміні.

"Якщо 2,5 місяці тому підприємці мовчали, то зараз на митниці наче всіх попустило", - додала Тимошенко.

Вона доручила Держмитслужбі разом з Радою підприємців сформувати фокус-групу у 200 бізнесменів, яка буде доповідати про те, скільки займає оформлення товарів, і які хабарі при цьому платяться.

Тимошенко також розкритикувала митників за те, що завдання оформлювати товари протягом доби не виконано: "Ми навіть віддалено цього не досягли".

Також, за словами Тимошенко, є митниці, де не створено єдине вікно, "там немає єдиного вікна, стільці валяються, кімнати необладнані".

Тимошенко також доручила митникам вивісити "чорний" і "білий" список підприємств, тобто "тих, хто має підлягати найактивнішому контролю, і тих, хто проходить митницю без заперечень".

Тимошенко також розкритикувала митників за зниження темпів виконання плану надходжень до бюджету – за січень-липень планові показники були досягнуті лише по 8 областях, а протягом липня – лише в 7. Так, за словами прем’єра, окремо в липні план на місяць навіть не було виконано.

Тимошенко відкинула аргументи деяких керівників митниць, що план було завищено. "Я не розумію такого – якщо план необ’єктивний, то для всіх областей. Не може бути, щоб в одній області він був об’єктивним і виконувався, а в іншій - ні", - сказала Тимошенко .

За її словами, найкраще план за підсумками 8 місяців було виконано в Чернівецькій області – 156%, найгірше – в Закарпатській, 60%.

Тимошенко попередила митників, що за підсумками дев'яти місяців можливі звільнення. "Давайте домовимося з усіма – за підсумками 9 місяців і особливо третього кварталу робити дуже серйозні висновки. Не може бюджет країни триматися на волосках", - зазначила Тимошенко.

Загалом же вона визнала, що митниця виконує план надходжень до бюджету і, зокрема, за січень – липень 2005 було отримано на 1,25 мільярди гривень більше, ніж минулого року.

"Якщо брати середню температуру по госпіталю, то все виглядає не так погано. Але одні з ранку до ночі пашуть, а інші думають, що може зійти і так", - сказала прем’єр.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...