Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія відмовилася говорити про демаркацію кордонів з "технічних причин"

Понеділок, 22 серпня 2005, 17:32

Питання, запропоновані Україною для обговорення на Раді глав держав СНД у Казані, не будуть розглядатися з "технічних причин".

Про це в понеділок ІТАР-ТАСС заявив офіційний представник МЗС РФ Михайло Каминін, повідомляє Newsru.

Каминін заявив, що питання про реадмісію (взаємне повернення нелегальних емігрантів), демаркацію кордонів та інші теми, запропоновані Україною, "не можуть бути внесені до повістки, тому що вимагають детального і ґрунтовного опрацювання, у тому числі в інших форматах і на інших форумах".

За його словами, "існує єдина апробована практика внесення до повістки засідань вищих статутних органів СНД питань, запропонованих країнами-учасницями".

"Однак пропозиції українського МЗС включити до повістки саміту питання про реадміссію, демаркацію кордонів, створення транспортних коридорів для транспортування енергоносіїв, зону вільної торгівлі і міри соціального захисту громадян СНД надійшли за 2 тижні до дати засідання", - зазначив дипломат.

Каминін заявив, що російське головування "не визнало можливим і раціональним підтримати їх включення до порядку денного майбутнього саміту".

Дипломат відзначив, що "це не виключає, а лише має на увазі необхідність кропіткого і ретельного опрацювання цих проблем у різних форматах".

Як повідомлялося раніше, міністр закордонних справ України Борис Тарасюк заявив, що російське головування відмовилося включити до порядку денного майбутнього засідання РГД СНД у Казані запропоновані українською стороною питання про реадмісію, демаркацію кордонів, створення транспортних коридорів для транспортування енергоносіїв, зону вільної торгівлі, міри соціального захисту громадян СНД.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування