Ющенко готує традиційну амністію

Понеділок, 22 серпня 2005, 17:33

Напередодні Дня незалежності та з нагоди 60-річчя Перемоги за амністією звільнено майже 30 тис. засуджених.

Про це в понеділок повідомив журналістам голова державного департаменту України з питань виконання покарань Василь Кощінець, повідомляє УНІАН.

За його словами, переважна більшість цих осіб, це люди, які були засуджені до умовних термінів покарання тощо.

Станом на 19 серпня цього року з установ Держдепартаменту до судів було направлено на розгляд матеріали стосовно 7762 осіб із 7848 засуджених, які перебуваючи в місцях позбавлення та обмеження волі підпадали за формальними ознаками амністії до звільнення на волю і вже розглянуто судами справи стосовно 7648 осіб, на яких були подані документи щодо амністування.

У результаті цього 5835 особи звільнені з установ, 1401 засудженому скорочено строк покарання, а 413 – відмовлено у застосуванні до них амністії.

Крім того, серед осіб, які підпадають під звільнення за амністією, 350 - це ті, які на момент злочину були неповнолітніми, 310 осіб – ті, які мають неповнолітніх дітей, або дітей-інвалідів; одна вагітна жінка.

Також серед тих, хто підпадає під амністію є 74 особи похилого віку; 26 осіб, які мають батьків віком понад 70 років, або батьків-інвалідів І групи, 6 – ветеранів війни; 298 – інвалідів І, ІІ та ІІІ групи, а також хворих на туберкульоз, онкологічні захворювання та інші тяжкі захворювання, що перешкоджають відбуванню покарання; 25 осіб – учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та потерпілих від цієї катастрофи.

Як зазначив Кощінець, майже 60% звільнених були засуджені за крадіжки та злочини скоєні з необережності, а решта - вже відбули половину строку покарання.

Відповідаючи на запитання, чи представляють амністовані люди соціальну небезпеку для суспільства, Кощінець сказав: "Ні. Під амністію не підпали люди, які вчинили суспільно тяжкі злочини".

Голова Департаменту також зазначив, що цьогорічна амністія має закінчитися до кінця жовтня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...