Ющенко відвідав завод Тарути

Понеділок, 22 серпня 2005, 19:55

На Алчевському металургійному комбінаті за участю президента Віктора Ющенка відбувся пуск нового комплексу з безперервного розливу сталі. З цієї нагоди на підприємстві відбувся мітинг, в якому взяли участь близько 3000 працівників заводу.

Під час свого виступу на мітингу глава держави, зокрема, зазначив, що при реалізації цього проекту працювали спеціалісти високої інженерної культури і це найпередовіше у світі виробництво.

За його словами, Україна буде приречена на успіх, якщо поряд стоятиме інвестор, інвестор – це нові робочі місця, і цей проект дає відповідь на запитання, як дати робочі місця 50% металургам України. Проект реалізовано за 14 місяців. У минулі часи його реалізація тривала б декілька п'ятирічок.

Ющенко також зазначив, що такого типу комбінат потребує спеціалістів, яких ринок ще не дав. Цьогорічний запуск знижує собівартість продукції на 60% і це кращий показник на ринку металів.

Ющенко також зупинився на питаннях екології навколишнього середовища, бо запровадження такої технології поліпшує загальний екологічний стан у 5 разів, а забруднення повітря знижує вдвічі. Він зауважив, що в технологічний цикл закладено екологічні норми і якщо вони не будуть витримуватимуться - система не працюватиме.

При цьому Ющенко нагадав, що в Алчевську найвища дитяча смертність в Україні і, за його словами, віднині ця позиція знайде радикальне поліпшення.

Він також зазначив, що треба пам'ятати, що економіка не завершується стінами комбінату, влада і бізнес повинні дати відповідь на ці виклики і актуальним є питання, як підвищити гуманітарні стандарти в Алчевську.

За словами Ющенка, прийшов час, коли влада і бізнес повинні подати один одному руки. За його словами, влада буде підтримувати чесну і відкриту конкуренцію, а український бізнес повинен вийти з тіні, бути прозорим і сплачувати податки. "І перші приклади такої співпраці ми побачимо у Алчевську. Бо тут серйозний бізнес і серйозна влада", - підкреслив президент.

Президент також поспілкувався з представники партій "Пора" і "Захисників Вітчизни", які провели акцію в Алчевську і з вимогою відставки глави обладміністрації Олексія Данилова.

Зустріч тривала приблизно напівгодини.

Усього на акцію зібралися до 100 чоловік. Вони скандували: "Данилов - геть".

Учасники акції сказали президентові, що Данилов зрадив ідеї нової української влади. Після зустрічі Ющенко зайшов у будинок адміністрації заводу, де також знаходився глава області Данілов.

Алчевський меткомбінат належить ІСД, раду директорів очолює Сергій Тарута.

UNIAN, Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...