Жириновському Ющенко гірший за Гітлера, він пригрозив Україні Сибіром

Вівторок, 23 серпня 2005, 10:59

Лідер російських соціал-демократів Владімір Жириновський виступив із антиукраїнською промовою під час пікетування його силами в понеділок посольств Грузії, Ізраїлю й України в Москві.

Про це повідомляє "Львівська газета" у вівторок.

Як пише газета, Жириновський заявив, що незабаром Україні загрожує апокаліпсис як кара за те, що "Ющенко гірший за Гітлера", який був чеснішим за українського президента, а також що його "дружина – донька бандерівця, який утік в Америку".

Він також заявляв, що Гітлер "відкривав російські школи та російські церкви", а Ющенко, за його словами, "закриває російські православні церкви".

Жириновський порекомендував українським політикам "не забувати російської мови, щоб відповідати на запитання російських слідчих на Луб’янці".

"Усіх вас ми відправимо в Сибір, вас не розстрілюватимуть, українці потрібні як замерзлі музейні експонати", – пригрозив він.

Як заявив Жириновський, "вивчати українську мову росіянам, які живуть в Україні, – "це знущання", "цього немає в жодній країні світу". Україна – "це частина російської імперії", а "у Львові буде столиця невеликої української держави, і нехай вони там розвивають свою українську культуру, якщо вона взагалі чимось відрізняться від російської".

Жириновський попередив, що "всі росіяни Землі повернуться до Москви". "Ви в Україні знахабніли, а Ющенка буде покарано, це вже позначилося на його здоров’ї, це зробили українські патріоти", – заявляв він.

Газета також зазначає, що "з огляду на те, що Владімір Жириновській входить до десятки високопоставлених російських державних діячів, можна припустити, що його голос – це голос офіційної російської влади".

Пікет ЛДПР охороняли два десятки міліціонерів. У всіх журналістів перевіряли посвідчення, а в закордонних – картки акредитації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування