Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КУЧМА І МЕДВЕДЧУК НЕ ЛИШИЛИ ЛУЦЕНКУ ПІДПИСІВ. Він оголосив другий каральний наступ

Вівторок, 23 серпня 2005, 12:05

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявляє про готовність міліції "до наступного етапу своєї діяльності - карального".

Про це Луценко сказав в інтерв'ю "Україні молодій".

"У зв'язку з цим хочу сказати, що після Дня незалежності, після оголошення нових ініціатив президента, міліція буде готова до наступного етапу своєї діяльності — карального", - попередив міністр.

За його словами, ті, хто грабував Україну, "зафіксовані, відтак потрібно буде не допустити відновлення цих явищ з новими обличчями".

"Ми оголошуємо — хоча, можливо, це комусь не сподобається — двомісячник боротьби із хабарництвом. На сьогодні чиновники, на жаль, іще не відчувають масштабів цієї боротьби, хоча в Україні порушено 2500 кримінальних справ за фактами хабарництва. Це приблизно 20-30 справ щоденно! Уявіть собі: щоденно 20-30 родин отримують чоловіка за ґратами. І всі його сподівання, заощадження, впливи тощо залишаються у минулому житті", - зазначив міністр.

"Я гарантую, що за два місяці ми наведемо порядок, завдавши удару по хабарниках, де б вони не працювали: від міністерських кабінетів до митних, прикордонних, землевідвідних, архітектурних, навчальних тощо", - пообіцяв Луценко.

Він повідомив, що з метою боротьби з хабарництвом буде відкрито новий безкоштовний телефон довіри, за яким кожен громадянин зможе повідомити про факт вимагання хабара.

Підбиваючи підсумок "першого наступу міліції", міністр відзначив, що міліція "вичистила з економічного й політичного життя держави кучмістів".

"Тих, які раніше грабували країну. Тепер "м'яч" їхньої подальшої долі перебуває на полі прокуратури. Дехто з них обрав шлях втечі, в основному в напрямку Російської Федерації. Дехто веде плідні переговори про "затягування" вирішення їхньої долі з відповідними посадовими працівниками... Тим не менше, я впевнений, що ми вже забрали в цих людей вплив на економічне й політичне життя України", - зазначив Луценко.

Говорячи про притягнення до відповідальності колишніх перших осіб держави, Луценко відзначив, що виявити безпосередні ознаки їх злочинів важко.

"Кучма i "со товаріщі" не підписували особисто документів про крадіжки, не ставили відбитків власних пальців на поцуплених купюрах. Юридична школа пана Медведчука в цьому сенсі була справді досконалою. Я досі ще не зустрів жодного підпису Медведчука на документах економічного плану. Тому і тут потрібно йти знизу до верху", - пояснив Луценко.

Зараз, за його словами, допитують середній рівень розкрадачів — свідчення дають керівники державних адміністрацій, великих державних холдингів, міністри тощо.

"Наприклад, заступник покійного міністра транспорту Кірпи, який перебуває під програмою захисту свідків, зараз видає інформацію: "Я, такий-то, протягом стількох-то років діяв у складі організованого злочинного угруповання на чолі з ...". І далі йдуть прізвища вищих керівників держави, яких знає вся країна. І цей екс-чиновник малює схеми, як Дюма-старший", - повідомив міністр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...