При Кучмі вкрали 20 тисяч підприємств

Вівторок, 23 серпня 2005, 14:21

Глава Фонду державного майна України Валентина Семенюк заявляє, що під час правління президента Леоніда Кучми "вкрали 20 000 підприємств".

Про це вона заявила в інтерв'ю "Газете по-киевски", опублікованому у вівторок, відповідаючи на питання, чи завершена інвентаризація ФДМ, і які виявлені масштаби розбазарювання державної власності.

"На 65% уже перевірили, і попередній висновок такий: при Кучмі 20 000 підприємств украли! Знаходимо безгосподарські об'єкти: ніхто не утрудняв себе приватизацією - їх просто кілька разів реорганізовували", - заявила вона.

За словами Семенюк, "відомчими санаторіями, дитячими садами і навіть бібліотеками розраховувалися з державою, податкова продавала їх через "Укрспец"юст".

Голова ФДМ також заявила про необхідність встановити походження коштів, які виплатили Віктор Пінчук і Ринат Ахметов за "Криворіжсталь".

"Зараз розглядається кримінальна справа щодо незаконності приватизації "Криворіжсталі", Чечетов (екс-глава ФДМ Михайло Чечетов) і інші працівники ФДМ дають пояснення. І походження цих грошей ще треба встановити", - розповіла Семенюк.

"Я завжди говорила, що це гроші "Азовсталі", яка була оголошена банкрутом і залишилася винною податковій, Пенсійному фонду, зарплати працівникам. Крім того, "Криворіжсталь" рік експлуатувалася, і ми повинні порахувати, яку вигоду одержали власники", - пояснила Семенюк.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:21
ISW: Україна б’є по Росії зброєю власного виробництва
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
Усі новини...