Луценко вважає себе інструментом зі знаком "+"

Вівторок, 23 серпня 2005, 14:58

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко стверджує, що раніше МВС було інструментом політичної розправи, а зараз є інструментом закону.

Про це він заявив у вівторок в інтерв'ю газеті "Україна молода".

"І тепер Міністерство внутрішніх справ після періоду певного застою знову набрало значної сили. Але це вже зовсім інша сила. Якщо раніше МВС було інструментом політичної розправи, то зараз це інструмент закону", - сказав Луценко виданню.

Луценко наголосив, що "я не даю "наказів "убити" конкретного політика чи партію. Але не скажу і "стоп", якщо будуть підстави для притягнення до відповідальності будь-яких діячів із будь-яких партій. У тому числі й близьких до нинішньої влади".

Міністр зазначив, що на нього не може чинити тиску жоден політичний чи державний діяч. "При цьому я дуже миролюбний і, скажімо, не підписував заяви проти Порошенка, як деякі мої колеги".

"Моя позиція така: міліція має співпрацювати з владою, але не обслуговувати її. Проте, звичайно, не можна казати, що міліція настільки вже незалежна від влади. Зокрема, вона прив'язана через фінансову допомогу, яку надають обласні ради, житлові умови тощо", - додав він.

Щодо справи голови Донецької облради Бориса Колесникова, то міністр зазначив, що "я справу Колесникова знаю десь на третину. Коли арештовували Колесникова, я перебував у відрядженнi в Казахстані, але й зараз наполягаю на тому, і погоджуюся з генпрокурором, що ця справа має ознаки кримінального злочину і не має жодних політичних мотивів".

"Суд двічі приймав рішення про затримання, на третій раз відпустив Колесникова на підписку про невиїзд, але не закрив справу. Усі звинувачення залишаються в силі. Чи вони будуть доведені, залежить від остаточного рішення суду про винуватість чи невинуватість Бориса Колесникова", - додав він.

Луценко порадив Колесникову, якщо той хоче довести свою чесність, якнайшвидше ознайомитися з матеріалами справи і прийти на суд.

На думку урядовця, щоб не було зайвих домислів, це варто було б зробити ще до парламентських виборів, на яких, за словами міністра, "Колесников, безсумнівно, балотуватиметься до Верховної Ради, а отже, претендуватиме на здобуття депутатської недоторканності".

Також Луценко сказав: "Я не приймаю старої практики, коли у слідства розвалюється один епізод, а натомість одразу шукають інший. Якщо таке випливе — так і буде, а штучно ми нічого не "пришиваємо". В нас немає упередженого ставлення до нього, як і до будь-якого іншого громадянина України".

Міністр бачить зміни на краще в МВС та запевняє, що "зараз міліція так само потужна, як і при міністрі Кравченку, але зі знаком "плюс".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування