Ющенку сказали неправду про прослушку?

Вівторок, 23 серпня 2005, 17:18

Глава Служби безпеки України Олександр Турчинов заявляє, що сьогодні тема прослуховування продовжує залишатися "розмінною картою" і використатися в політичних схемах без приведення якихось доказів або фактів.

Так він прокоментував інформацію про нібито прослуховування політиків по урядовому зв'язку, розповіла прес-секретар Турчинова Марина Остапенко.

За її словами, глава СБУ висловив жаль, що деякі політики дозволяють собі дезінформувати президента України в питаннях, які є сферою їхньої особистої зацікавленості.

Раніше у вівторок глава держави Віктор Ющенко сказав журналістам, що існують серйозні проблеми "з так званою системою прослуховування".

"Я не є тим президентом, який буде без коментарів залишати підозри й сигнали, які мені посилають різні політики про те, що їх прослуховують", - заявив Ющенко.

Він також відзначив проблеми й по забезпеченню державного зв'язку, що, на його думку, не відповідає необхідному рівню й не забезпечує державну таємницю відповідно до вимог законодавства.

У зв'язку із цим Остапенко відзначила, що діюча в Україні система урядового зв'язку дає гарантований захист інформації, що передається цими каналами, у тому числі телефонних розмов вищих посадових осіб країни.

"Технологія організації урядового зв'язку виключає можливість несанкціонованого доступу до інформації, яка передається цими каналами зв'язку, оскільки базується на використанні способів криптографічного захисту інформації гарантованої стійкості", - зазначила Остапенко.

"Не зафіксовано жодного факту незаконного доступу до інформації, яка передається цими каналами. Скарг та сигналів щодо незадовільної роботи спеціального та урядового зв’язку", - зазначила вона і нагадала, що на рішення президента в травні цього року при СБУ створено служба урядового зв’язку.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...