Пінчук не передає канали Порошенку

Вівторок, 23 серпня 2005, 17:33

Секретар РНБО Петро Порошенко називає нісенітницею інформацію про те, що в обмін на лобіювання інтересів Віктора Пінчука у справі власності Нікопольського феросплавного заводу він отримає 50 мільйонів доларів та контроль над каналами.

Про це Порошенко заявив, відповідаючи на питання журналістів у вівторок.

"Якщо хтось хоче перерахувати якісь 50 мільйонів доларів, то раджу їх перерахувати зразу до державного бюджету", - зазначив секретар РНБО.

"Взагалі в статті сказано, що є інтерес не лише до 50 мільйонів, але й до каналів. Ви знаєте, багато людей хочуть в такий спосіб хочуть сформувати вигляд непрозорої політики в державі. Хтось каже, що Коломойський купує "1+1" для Юлії Володимирівни, а хтось каже, що Пінчук передає канали для Порошенка. І перше, і друге – це повна нісенітниця", - сказав він.

"При тому рівні прозорості в інформаційній сфері перші, хто будуть знати про це (зміну власників), будуть журналісти" - пообіцяв Порошенко.

Порошенко відзначив прогрес з ситуацією зі свободою слова при новій владі та привітав появу коаліції "Чистий інтернет", відзначивши, що це буде важливо перед виборами.

Водночас, Інститут масової інформації з цього приводу відзначає, що нинішнє медійне законодавство не дозволяє мати повну інформацію про справжніх власників медіа і що необхідно внести відповідні поправки до законів.

За цей рік ситуація у цій сфері не змінилася, раніше оглядачі неодноразово заявляли про те, що питання власності медіа в Україні є абсолютно непрозорими, оскільки видавничі будинки чи телеканали оформлені на підставні та офшорні компанії, зазначає ІМІ.

"Українська правда", ІМІ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування