Тимошенко розуміє, чому вона чи то популярна, чи то популістка

Вівторок, 23 серпня 2005, 20:16


Прем’єр Юлія Тимошенко вважає, що чинний уряд займається не популізмом, а просто робить популярні у народі кроки.

"Сьогодні уряд буде популярним, бо робить ринкові, виважені, але популярні кроки", - сказала Тимошенко на питання журналістів, що її вважають популісткою.

"Влада мусить бути популярною, бо робить потрібні суспільству кроки. Якщо комусь це не подобається, прошу повернутися на рік назад і подивитися, чи подобається те, що було", - додала Тимошенко.

Вона також упевнена, що "непопулярних реформ не існує, існує безглуздий підхід до проведення реформ".

На уточнення журналістів, що "популярність і популізм – це різні речі", Тимошенко відповіла: "Ті політики, які є в опозиції, мають право коментувати що завгодно і як завгодно".

***

Тимошенко також повідомила на прес-конференції, що Кабмін скасував 46 постанов уряду щодо обмеження підприємництва. Тепер, за її словами, наприклад, "послуги транспорту можна буде надавати за зовсім спрощеними процедурами, без спеціального ліцензування".

На питання, що скасовуються лише другорядні обмеження, Тимошенко відповіла, що в черзі ще 22 постанови щодо формування спецфонду державного бюджету.

"Це якраз те, що стосується пожежників, санітарної, ветеринарної експертизи. Скасування цих постанов іде дуже важко", - сказала вона.

Також, за словами Тимошенко, уряд запропонував президенту Ющенку скасувати 66 указів попередніх президентів.

Крім того, за словами Тимошенко, уряд затвердив план заходів по детенізації економіки на 2006-07 роки. Перший крок стосується заходів щодо ухилення від сплати податків при експорті товарів та послуг.

"Ця постанова практично запроваджує новий метод визначення вартості товарів і послуг, які ідуть на експорт. Для цього створено експертна рада, і прийматимуться рішення на рівні ринкових цін", - пояснила Тимошенко.

"Сподіваюся, що після постанови нашим підприємствам офшори не знадобляться", - додала Тимошенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування