Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Нафтогаз" сподівається на старі ціни від Росії

Вівторок, 23 серпня 2005, 22:02

Україна в 2006 році сподівається зберегти чинні умови оплати транзиту російського газу по своїй території, заявляє перший заступник міністра палива й енергетики - глава правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Івченко.

"Ми розраховуємо, що на 2006 рік вдасться зберегти ті умови, що є", - сказав він журналістам у Києві у вівторок увечері.

За його словами, російська сторона на переговорах у Москві 22 серпня в черговий раз запропонувала перейти на грошові розрахунки за надані "Нафтогазом України" послуги за транзит російського газу. Українська сторона, у свою чергу, запропонувала зберегти нинішню форму розрахунків за такі послуги, тобто природним газом за ціною $50 за тис. 1 куб. м.

"Ми розглядаємо усі варіанти, але ніякої угоди на перехід на інші (у порівнянні з чинними) умови розрахунків українська сторона на сьогоднішній день не давала", - підкреслив Івченко.

Він нагадав, що в Москві залишилися представники "Нафтогазу України", що разом із представниками ВАТ "Газпром" до 10 вересня будуть шукати компромісне рішення. "Усі питання будуть вирішені, можливо, у рамках якогось компромісу, але однозначно вони будуть на користь Україні", - відзначив Івченко.

За його словами, на переговорах у Москві 22 серпня піднімалося і питання перегляду схваленого урядами обох країн у 2004 році механізму погашення заборгованості за поставлений в Україну з 1997 по 2000 роки і неоплачений природний газ.

"Ми повідомили російській стороні, що готові розрахуватися грішми, а не послугами за транзит. Російська сторона взяла цю пропозицію до відома. Найближчим часом, я думаю, російська сторона дасть нам відповідь, чи готові вони прийняти ці кошти, і якщо готові, то на яких умовах", - сказав Івченко.

За його словами, дане питання також пророблятися на рівні експертів "Нафтогазу України" і "Газпрому".

Перший заступник міністра повідомив, що наступний раунд переговорів на рівні урядів Росії і України пройде на початку вересня в Києві.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: