Луценко співав під пам'ятником про Дніпро, а Червоненко обіцяв усе вирішити

Середа, 24 серпня 2005, 12:52

Президент Віктор Ющенко з родиною, а також інші керівники країни урочисто поклали квіти до пам'ятників князеві Володимиру, Тарасу Шевченку і Михайлові Грушевському в Києві.

Ющенко з дружиною і трьома дітьми, а також прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, голова Верховної Ради Володимир Литвин йшли попереду колони.

За ними слідували перший віце-прем'єр Анатолій Кінах, секретар РНБО Петро Порошенко, держсекретар Олександр Зінченко, міністри, мер Києва Олександр Омельченко, генпрокурор Святослав Піскун, а також глави церков.

У пам'ятника Шевченку міністр внутрішніх справ Юрій Луценко тихо підспівував хору ім. Вєрьовки, що виконував "Реве та стогне Дніпр широкий".

При покладанні квітів до пам'ятника Грушевському з одного боку вул. Володимирської зібралися прихильники есдеків, а з іншого шанувальники Ющенка. З появою президента одні скандували: "Ющенко геть!", а інші - "Ющенко!", "Юля!", "Ми вас любимо!", "Слава Ющенку!".

СДПУ(о) відзначила День незалежності пуском прив’язаної до повітряної кульки символічної ракети, до якої були приклеєні фотографії президента, урядовців та інших представниками нової влади.

Як повідомляє кореспондент "Української правди", після урочистого покладання квітів до пам'ятника Грушевському крізь оточення міліціонерів став пробиватися літній чоловік. Незважаючи на переслідування охорони, він дістався юрби чиновників.

Анатолій Майстренко хотів звернутися з проханням до президента, але Ющенко вже поїхав. Литвин крізь натовп потиснув йому руку і пообіцяв передати прохання президентові.

Потім до нього підійшов міністр транспорту і зв'язку Євген Червоненко і написав Майстренку записку для пропуску на зустріч з міністром. "З моїм підписом обов'язково пустять. Я сам усе вирішу", - сказав Червоненко.

На покладання квітів офіційні особи приїхали трьома білими автобусами "Меrсеdеs", до Майдану вони відправилися вже на чорних урядових автомобілях тієї ж марки.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування