Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна вкрала в Туркменбаші 500 млн кубів газу?

Середа, 24 серпня 2005, 16:24

Туркменія створила держкомісію з розслідування обставин незаконної поставки 500 млн. куб. м. газу в Україну в 2003 році.

Про це заявив президент Туркменії Сапармурат Ніязов на засіданні уряду країни, що транслювалося по національному телебаченню.

"Україна зараз повідомляє нам, що у 2003 році в них було 500 млн. кубометрів газу зайві. Як це ми могли їм дати зайві 500 млн.? Це ж немало. Хто б це не був, вони здійснили зловживання", - підкреслив президент.

"Зараз все викрилось і в них там також йде розслідування. Треба й тут розслідувати. Вони питають як утворився цей газ? Це треба обов'язково дізнатися", - заявив Ніязов.

У серпні СБУ проводила обшуки в службових приміщеннях департаменту з питань безпеки "Нафтогазу України".

За даними прес-центру національної акціонерної компанії, обшуки проводилися у рамках кримінальної справи "за фактом контрабандного ввозу весною 2003 року туркменського природного газу на територію України".

У ході телефонної розмови в травні цього року Ніязов звернув увагу президента України Віктора Ющенка на необґрунтоване підвищення цін на товари, які постачає українська сторона в рахунок виплати за експорт на Україну туркменського природного газу.

В червні країни дійшли домовленості, що з 1 червня 2005 року і весь 2006 рік Україна буде сплачувати туркменський газ за старою ціною - $ 44.

Згідно з угодою про поставки туркменського газу в Україну на 2002-2006 роки, Україна щорічно закуповує 36 млрд. куб. м. газу.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування