День Незалежності святкували під російський гімн

Середа, 24 серпня 2005, 18:06

Святкування Дня Незалежності в Криму відбувається пiд звуки росiйського гiмну та пiсень радянських часiв.

Як повідомляє "5 канал", на площі в центрi Сiмферополя пройшли три мітинги. Зокрема, активiсти партії "Союз" та компартiї трудящих пройшли маршем центром міста і вимагали гiдної зарплатнi та дружби з Росією.

У Донецьку свято відзначили змаганням національних кухонь. Губернатор Донеччини Вадим Чупрун та міський голова Олександр Лук'янченко зранку куштували горілку з національними стравами та танцювали.

В той же час, за повідомленням "Інтерфакс-Україна", в Донецьку в середу в районі центральної площі міста було затримано одного з лідерів руху "За Україну без Ющенка" Олександра Хрякова ніби-то за нанесення тілесних ушкоджень двом правоохоронцям.

У Харкові на честь Дня незалежності на площі Свободи біля пам’ятника Тарасові Шевченку, за інформацією прес-служби Народного союзу "Наша Україна", представниками партії було накрито стометрового святкового стола, на якому на всю його довжину розмістився пиріг вагою у півтори тонни.

Ющенка зі святом привітав президент США Джордж Буш, Королева Великої Британії Єлизавета ІІ, президент Чеської Республіки Клаус, президент Індії Абдул Калам, генерал-губернатор Австралійської Співдружності Джефрі, король Бельгії Альбер II, президент Федеративної Республіки Німеччина Кьолер.

До їх привітань приєдналися федеральний президент Австрійської Республіки Фішер, президент Азербайджанської Республіки Алієв, президент Португальської Республіки Сампайо, президент Об'єднаних Арабських Еміратів шейх бін Зайєд аль-Нахйян.

Також країну привітали президент Соціалістичної Республіки В'єтнам Чан Дик Лионг, президент Республіки Бенін Кереку, президент Республіки Корея Ро Му Хон. Крім того, Ющенко привітали президент Бєларусі Олександр Лукашенко та Росії Владімір Путін.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News