Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СНД послухала Україну, а вона її - ні

Четвер, 25 серпня 2005, 11:44

Керівник української делегації на засіданні Ради міністрів закордонних справ країн СНД 23 серпня у Москві, перший заступник міністра закордонних справ України Володимир Огризко не підписав низку рішень Співдружності.

Зокрема, він не підписав проект Угоди про гуманітарне співробітництво держав-учасниць СНД, про Командуючого колективними силами по підтримці миру в зоні конфлікту в Абхазії, Грузія, та низку інших, що не відповідають національним інтересам України.

Водночас, як повідомили УНІАН у прес-службі МЗС, Рада міністрів закордонних справ СНД при підготовці проекту Рішення з питань реформування та удосконалення органів СНД врахувала пропозиції України.

Зокрема, було враховано українські пропозиції про недоцільність створення Ради безпеки СНД, необхідність збереження Економічної ради СНД та Комісії з економічних питань як структури, що відповідає за поглиблення економічного співробітництва, посилення прогностичної та аналітичної складової, вдосконалення місії спостерігачів від СНД.

Іншим важливим для України питанням, розглянутим під час засідання, було Рішення про Звернення глав держав-учасниць СНД до світової громадськості у зв'язку з 20-ю річницею аварії на Чорнобильській АЕС.

Українська сторона підписала також відповідні рішення про посилення співробітництва в галузях боротьби з організованою злочинністю та охорони здоров'я, а також Раду постійних повноважних представників держав-учасниць Співдружності при статутних та інших органах СНД.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування